3 okt. 2016

Redaktionen i en vegetarisk uppenbarelse

Går skam på torra land? Har helvetet frusit till is? Har Redaktionen gått hädan? Eller än värre - blivit vegetarianer?

Svaren beror ju på vem man frågar, speciellt de första två frågorna. Men frågar man Redaktionen så kan vi svara på de två senare med ett rungande NEJ på båda. Eller kanske ett velande nja på den sista.
Ingen har väl undgått alla diskussioner, inlägg, debatter och åsikter om köttets vara eller icke vara. Ej heller MAX hamburgerrestauranger missade detta och som de "örat-mot-rälsen"-människor de är så var de snabba på att ta fram alternativ för den som vill leva köttfritt.

Lustigt nog så är det just det man vill på MAX, leva köttfritt, då deras köttpuckar rymmer en massa annat än just kött - vilket ger en inte helt optimal burgarupplevelse - något som den vane Fastfoodloversläsaren känner till - vår aversion mot den pannbiff de lägger mellan bröden.
Ja, om detta kan vi prata länge men give it a rest - vi tycker olika(om du gillar deras kött alltså)!

För nu ska det pratas köttfritt. Äntligen kan vi strosa ned på MAX Stortorget i Malmö, njuta av den luftigt ljusa lokalen och av en underbart god skapelse - eller faktiskt tre.

1) BBQ sandwich - pulled Oumph! förpackat i smakrik BBQkostym som är det närmsta kött du kan komma utan att känna köttskammen komma krypande. Bäst just nu - om du byter brödet från Frisco till Brioche.

2) Halloumiburgare - en härligt saltsöt skapelse som kanske skulle vunnit på lite mindre av den lite för söta jalapeñosalsan och kanske vara lite större för de 54 pix man får pynta. Men bra är den.

3) Crispy Mexican - en ganska klassisk take på en veggo-burgare men med bättre bett och krisp än konkurrensen(ja, jag tittar på er bönburgare McDonald's).

Okej, nu är ju detta kanske inga större nyheter på marknaden, de har ju varit ute ett bra tag nu. Men icke desto mindre så måste vi ju som de tillkorsetkrypare och snabbmatsälskare vi är uppmärksamma MAX för deras absoluta fullträffar. Hatten av!


Inga kommentarer: