16 apr. 2014

É du go', eller?

Frågan från 'goa gubbar ställs till Redaktionen

En av de klaraste stjärnorna på chipshimlen, Estrella, har släppt nya smaker av sina Västkustchips. Chips med lite mer avancerad framställning och tuffare urval av råvaror.
  
"Potatisen till Västkustchips kommer från tio olika gårdar på Västkusten. Vi kräver att 
alla våra odlare är anslutna till Svenskt Sigill och är IP-certifierade. Vi sätter potatisen 
från mars till maj och skördar sedan mellan juni och oktober, beroende på hur vädret 
har varit under säsongen. Potatisen skivas sedan tunt med skalet på och friteras i 
små omgångar i grytor. Friteringen pågår under längre tid och på lägre temperatur än 
vanliga chips vilket resulterar i fantastiskt smakrika och knapriga chips."Nu har vi fått smaka "Mild & krämig lök" som finns i butik redan nu. Just begrepper "mild och krämig lök" får ju en osökt att tänka på Sour Cream and Onion - en väldigt populär smak och med sour cream som den bekväma matta av igenkänningssmak som vi svenska gärna tassar omkring barfota på. 


Chipsen utmärker sig mest för den extrema krispigheten (tänk lantchips), tunnheten på potatischipsen samt en känsla av lite torrare chips - man blir liksom inte dyngflottig efter ett par nävar. Notera att torrheten är ju inget kvitto på nyttighet - bara en känsla som är bekväm när man mölar i sig. Saken är inte så SC&Onion-ig utan mer skönt milt lökig(!)

Allt detta sammantaget - nya favoriter på Redaktionen! Har du hunnit smaka? Berätta gärna i kommentarerna!4 kommentarer:

Lotta sa...

Jag är inte så förtjust i det hårda jättekrispiga formatet, det blir sår i gommen efter ett tag. Men tycker väldigt mycket om smaken. Förundrades över att man kunde göra en löksmak som var så mild och krämig (jämfört med stark och frän grill-löksmak) och kollade innehållsförteckningen. Ostpulver finns med som ingrediens, så är det inte egentligen ost och lök det smakar? Väldigt umamiskt i vilket fall som helst.

Stefan sa...

Jag fullkomligen älskar västkustchipsen just på grund av deras krispighet. Särskilt de lite tjockare, räfflade. Och storleken på påsarna är också utmärkt. Delar man på en påse kan man äta hela utan att känna att man tryckt i sig ofantligt mycket. Håll kvar 180g-storleken!

Ang. sourcream och lök; de har en påse som heter just "Gräddfil och lök" så "mild och krämig lök" är något vars mål inte är att vara en sour cream & onion.

Jon Hansson sa...

Lättsaltade västkustchipset är min favorit att dippa. Hållfast och god grundsmak.

Helen Cerrick sa...

I think even your brain should be busy healthy, so don't be lazy to start learning new languages. I love reading your blog not only because it's informative but also cause I can practice my skills.