7 apr. 2014

Arla Guldko 2014

Årets vinnare av en gyllene ko för snabb mat


Varje år delar Arla ut sin guldko till ett gäng glada matmänniskor och företag. Vi gillar ju att de har tagit fram kategorin "Årets snabbmål" som ett alternativ till alla de slow-fockar till kockar som annars vinner fina priser.

Årets finalister i Bästa snabbmål var:

Bun Bun Truck, Stockholm
El Taco Truck, Stockholm
K25, Stockholm
Och årets vinnare blev K25. Juryns motivering: ”Vinnaren representerar något helt nytt på den svenska snabbmålshimlen. Tack vare ett fingertoppskänsligt entreprenörskap i sann pionjäranda, har Sverige begåvats med ett nytt, fräscht och spännande koncept som andas modern snabbmat à la 2000-talet. Sverige behöver fler sådana här koncept där det är varierat, gott, snabbt och enkelt att handla.”


K25 - för den som inte vet vad det är - beskriver sig själva såhär:
MED K25 VILLE VI SKAPA NÅGOT SOM STOCKHOLM SAKNAT.

EN MAT- OCH RESTAURANGHALL DÄR DU KAN HANDLA BRA MAT FRÅN MORGON TILL KVÄLL. FRUKOST, LUNCH OCH MIDDAG. TAKE-AWAY ELLER ÄTA I HALLEN PÅ NÅGON AV VÅRA 250 PLATSER MED ELLER UTAN ÖL OCH VIN I GLASET.

TILLSAMMANS ÄR VI NIO RESTAURANGER, ETT KAFÉ OCH ETT BAGERI MED EN SAK GEMENSAMT: VI ÄR BRA PÅ DET VI GÖR. KOM TILL OSS HUNGRIG, SÅ SER VI TILL ATT DU SNABBT FÅR DET DU GILLAR.

VÄLKOMMEN ÖNSKAR VIGÅRDA, FABRIQUE, PANINI INTERNAZIONALE, ZOCCALO, YOI, HATTORI SUSHI DEVIL, LISAPÅVÄG, BEIJING8, GREKTURKEN, COMBO OCH KURA CAFÉ.
(det är alltså de som skriver med versaler på sin sajt som vi har klippt in. Inte vi som skriker på er...)

En food court alltså. Med lite högre nivå på maten är det genomsnittliga köpcentrat.

Grattis säger vi på Redaktionen


Inga kommentarer: