6 mars 2014

What not to eat

Lägg av. Det räcker. Sluta låtsas.


När man håller på med sånt som vi kallar snabbmat och annat så blir det ju en hel del av det som är skräpmat. Ingen på Redaktionen sticker under stol med det.
Och nånstans finns ju den insikten att om man väljer att äta saker som anses som onyttiga - eller faktiskt är det också, så finns det vissa baksidor med det. Du mår bättre för stunden kanske, för att det är gott - men i längden mår du ju inte bra av att äta för mycket - well, av nåt egentligen. Speciellt inte saker med högt fettinnehåll, sockerinnehåll etc. Och det finns det 1000tals bloggar och åsiktsgeneratorer som kan berätta för er, det behöver vi inte slösa FastFoodLoversrader på.

Men... Är du nu sugen på att äta chips - ät då chips. Ät bara lite (eller mycket) mindre. Oftast klarar du av ett chipssug med en liten påse och du klarar dig ifrån den där familjepåsen ensam i köket i mörkret med skammen som bitter eftersmak.
Eller så struntar du i chips helt och hållet.Men för i hela världen - låssas inte som om du ska äta chips och sen köper "Kellogg's Special K Cracker Crisps" - för det är vidrigt och en skam att försöka sälja det som en snack. "60% less fat"...visst. 100% äckligare smak - for sure!
Det är alltså en "tapioka-, potatis, och vetesnack med smak av creme fraiche och lök" som du äter isåfall. Eller möjligtvis pappbitar från efterkrigstidens statliga arkiv.
Först en omedelbar smak av sour cream - lovande. Men en sekund senare förvandlas det till en pappsmak som får kyrkans oblat att smaka fluffig nybakad croissant.

Fy fan är smakbetyget på det här.

Seriöst, om du vill "dra ner på onyttigheterna" skit då i chips helt och hållet och sluta låtsas att det finns andra alternativ som "faktiskt är helt okej". För det finns inte.

(bilden är lånad från Internet och vi har inte hittat motsvarande bild på en svensk förpackning. Spelar ingen roll egentligen då vi inte vill att du ska hitta de här på hyllorna)

2 kommentarer:

Lotta sa...

Jag är helt med på noterna att frukt är frukt och godis är godis, men i det här fallet håller jag faktiskt inte med er. Jag har inte smakat dessa, men på grund av bristen på paprika-alternativ i chipshyllan så köpte jag varianten med paprikasmak förra veckan. Och tyckte mycket om dom! Tydlig, jämn paprikasmak med sting på ett krispigt flarn med endast en mycket liten oblatvibb. Min plan var faktiskt att prova S&O-varianten imorgon. Nu måste jag överväga det en gång till, men mycket lutar åt att det blir så.

Xtian sa...

Lotta: vad kul att du gillade - och kanske är det så att paprikavarianten är mer lämpad och passande för det (i vår värld) torra tunna flarnet. Och om du gillar så gillar vi att du gillar! Och mothugg är alltid bra. tack för att du läser och kommenterar
/Redaktionen