16 mars 2014

Ingen knäck(e)fråga!

Redaktionen får sin en lustfylld näsknäpp

För lite drygt ett år sen tyckte vi att vi var coola och skrev lite häftigt om surdegsknäcke - som sen tog sig en lustiger vändning. Leksands Knäckebröd skickade ett "håll käften"(eller ett "fyll käften"?) paket med knäcke och vi älskade både knäcket och tilltaget. Läs mer på länken "Surdeg till en Surpitt" om du vill.

I år lanserar Leksands Knäckebröd ett nytt bröd och har även denna gång sett till att vi inte sitter handfallna och dryga. Den här gången blev vi förvarnade att "det kommer snart ett nytt knäcke att testa" men även om vi skulle ha motsatt oss - så damp det ner ett paket på Redaktionsbordet.

Och nu sitter vi här. Nöjda och glada. Visst färgar deras attityd och tilltag av sig på våra åsikter, de börjar på lite plus redan från start. Men de vet också att produkten talar ett tydligt språk - och då kan man ha lite extra självkänsla.

Leksandsbröd dinkel knäckebröd


Fäbodknäcke Dinkel är deras senaste i serien Fäbodknäcke. Målsättningen, enligt marknadschefen Annika Sund, är att alla ingredienser ska produceras och levereras från odlare i Dalarna och efter en tid av svårigheter att hitta tillräckliga volymer av dinkel så är man nu i måll. Så det är ju kul att en "massproducerad" produkt faktiskt är lokalt förankrad och har en hemvävd känsla.

Nog med marknadssnack, hur smakar det?

Första känslan är likt den när man första gången äter en pizza med riktigt bra krispig tunn botten efter en uppväxt i sunkpizzans degiga (yet lovely) bakgård. Tunna, krispig känsla fjärran från tjocka brödrundlar med exakt tjocklek och bränna runt om.
Smaken är den av mellanljust bröd med brända(duh!) toner/fläckar här-o-var. Fräscht barskt typ.
Passar perfekt till ostmacka(testat) och leverpastejmacka med saltgurka(testat). Antagligen även som underlag till plockmat(inte testat) eller som underlag för en konstig men kanske kul pizza(inte testat men föreslagits från Leksands)


(om någon har missat det - produktprover från Leksands och pressrelease)

1 kommentar:

Pytte/Eleonora sa...

Fasiken. Nu blir jag lite extra deppig att mitt paket hann åka tillbaka till Fäboden innan jag hann hämta ut det på posten.