22 mars 2014

Fryst grill

Snabbt och bra för sommaren

Om ni mot förmodan skulle stå tomhänta i sommar så kanske det är bra att ha dessa frysburgare liggande redo.

"Nu är det vår i luften för alla Sveriges grillälskare. Det lilla familjeföretaget Lindströms har tagit fram kvalitetsburgare med angus, lamm och lax som tillagas direkt från frysen. Med 100 procent kött är burgarna en saftig nyhet som gör livet enklare för den som snabbt vill sno ihop en god middag på grillen eller i stekpannan. 
– Vi har valt ut det absolut bästa köttet och fisken, kryddat med salt och peppar och fryst in. Enklare kan det inte bli – men inte heller godare säger Martin Lindström, vd på Lindströms.

Lindströms är ett litet företag som brinner för god mat – och för amerikansk matkultur när den är som bäst. Nu utmanas de färdiga hamburgarna för första gången med högsta kvalitet från frysdisken. Lindströms burgare finns i tre varianter; angusburgare, lammburgare och laxburgare.Noga utvalt och provsmakat 
Köttet och fisken till burgarna är noga utvalt av Martin Lindström för att hålla högsta kvalitet. Efter att ha testat sig igenom mängder av smakprov föll valet på kött från Irland där djuren går ute och betar året runt. Black Angus är en skotsk nötras som ger finfibrigt, marmorerat nötkött perfekt för saftiga klassiska hamburgare och det smakrika lammköttet är basen för lammburgarna. Den goda och nyttiga laxen i laxburgaren kommer från de norska fjordarna. De färdiga råa burgarna fryses på några minuter ner till -30 grader för att behålla kvalitet och smak."

Man kan ju ställa sig frågande till varför svenskt kött inte höll den kvalitén som Irländska djur gjorde... Men, nån vet kanske mer än vad vi vet?

1 kommentar:

Joakim sa...

Hej
Vad roligt att ni skriver om våra burgare.
Vi valde en leverantör av kött där vi kan spåra köttet ner till gården.
Skillnaden i kvalitet mellan svenskt- och irländskt kött är att djuren i Sverige oftast är framavlade som mjölkkreatur men på Irland finns det t.ex. Angus och Charole som är framavlade för att ge den bästa kött kvalitén.
Det finns även Angus som är uppfött och slaktat i Sverige men den volymen är väldigt begränsad.
Djuren på Irland går oftast ute hela året och frigående djur ger ett smakrikare kött med bättre fett balans än djur som fötts upp på kraftfoder, det finns även studier som visar att omega-3 halten är högre hos frigående djur.

En mer genomgående och bra text kring köttkvalitet finns på http://www.spisa.nu/3.19497/varufakta/om-notkott-och-kottkvalite/

mvh
Joakim på Lindströms