10 sep. 2013

Marianne does Delicato

Smaker och varumärken i smäktande smakkombo

Vad tror ni om detta? Läs pressreleasen och berätta vad ni tycker om idénDelicatos chokladboll slår följe med Fazers karamellklassiker, Marianne. Den nya chokladbollen har ett krispigt och smakrikt strössel av Marianne och är smaksatt av Mariannes goda, mjuka mintsmak. Bakverket är ett samarbete mellan Delicato och Fazer, och är uppföljaren på succén Chokladboll Dumle. 

Marianne är ett gammalt och välkänt varumärke med den hårda mintkaramellen med chokladkärna, som främsta produkt. Nu följer Fazer och Delicato upp förra årets succénykomling i konditorihyllan, Chokladboll Dumle, med en ny chokladboll smaksatt med Fazers Marianne. Chokladboll Dumle blev redan efter några månader den fjärde mest sålda konditoriprodukten och den nya chokladbollen med Marianne har goda chanser att bli en ny storfavorit.

–  Att Dumle har gjort sådan succé på fikabordet, tror vi bådar gott för den nya chokladbollen. Marianne är ett välkänt varumärke och mångas favoritgodis. Mintsmaken ger en fräschör till chokladbollen, som vi tror att man kommer tycka om, säger Cina Boqvist, produktchef, Fazer Brands.

Mariannebollen tillverkas enligt traditionellt chokladbollsrecept, men i smeten tillsätts Marianne. Bollarna doppas i choklad, varvas med krossad Marianne och toppas med mintströssel. Responsen har varit mycket positiv, både hos fikafantaster och godisälskare.

– Chokladbollarna är ett roligt sätt att få konfektyr- och konditoriprodukter att ta ett steg närmare varandra. På internet finns mängder av uppskattade recept med Marianne som smakhöjare i bakverk. Därför känns det extra roligt att äntligen kunna erbjuda det som färdig konditoribit, säger Cina Boqvist, produktchef på Fazer Brands.

Fazer och Delicato har båda en lång historia inom konditori, och i detta långsiktiga samarbete vill man hitta fler innovativa smakkombinationer tillsammans.

– Överraskande smaker lockar nya konsumenter till konditorihyllan. Vi vill göra fikastunderna lite mer spännande, säger Cina Boqvist.

Chokladboll Marianne finns i butik från vecka 41, kostar cirka 24,90 och säljs i förpackning om fyra chokladbollar.  

Mumma tror vi....

2 kommentarer:

Josef Tingbratt sa...

Jag prövade Delicato med smak av turkisk peppar härom månaden. Lockade stort då jag och frugan är lakritsälskare båda två... Men fy tusan vad vidrigt det var!

BeRKA sa...

Har nu provat denna. Lite hård i ytan men helt okej. Smakar förvånande mycket av mintig Marianne.