10 sep. 2013

Chips-trips

3 världsdelar, 3 påsar chipsOLW kör ut chips i begränsad upplaga och den påse som det säljs mest av kan bli kvar som fast produkt i sortimentet. Den är gången i form av fredagsfavoriter från tre världsdelar

Presentationen från resekatalogen:
Vi på OLW har rest jorden runt och smakat oss igenom massor av chips för att hitta nya goda smaker att ta med oss hem till Sverige. Vi är stolta över att presentera tre nya favoriter från tre av världens största snacksländer; USA, Australien och England!

I USA hittade vi ett grovräfflat chips med smak av paprika, lök, tomat och het jalapeño. En riktig 
amerikansk klassiker!

Från England kommer ett sofistikerat chips med frisk gräddfil och gräslök. En traditionell smak från våra brittiska vänner.

Australiens bidrag är givetvis en Smoked BBQ. Rökig, härlig smak med bbq-krydda, lika australiensisk som kängurur!


Redaktionens reseberättelse:
Well friends - vi skickade ut våra smaklökar på en transkontinental resa och detta är vad de tog med sig hem som souvenirer:

Från England - Sour Cream and Chives - en smak som bygger på stereotypen av engelsk matlagning - smaklöst och meningslöst. Lämnar likt Princes Charles inget bestående intryck.

Från Australien - Smoked Ranch med underrubriken "A taste of Down Under" vilket föranleder en hel del förundrade miner på den mer ekivoka delen av Redaktionen. Med det sagt - smaken är starkt präglad av paprika med en torr smak av nåt som drar åt rökig chili utan att vara starkt (det är rökaromen som är tillsatt) och en söt eftersmak av sockret. Det här smakar billigt öststatschips och inte alls något som hade gått hem till din Fosters, "mate"!

Från USA: Jalapeno Ranch - en känsla av en träff med Mike Tyson - först lite menlöst dansande(ranchdressing) och sen POW! en tjottablängare mellan lysmaskarna (jalapenon) som lite eftersmak. Nu ska vi inte gå helt bananas över det här - starkt är det inte men starkare än förväntat - och en överraskning.


Så, om ni funderar på en resa till fredagsmyset - välj USA och skippa alla andra resmål.
(Själv drar vi på campingsemester till Bohuslän och käkar Estrellas Västkustchips).


5 kommentarer:

Elin sa...

... gräddfil och gräslök var ju ovanligt fantastilöst. Mina favorit-brittiska-chips är Walkers med Worschester sauce. Men det är väl för vågat för den svenska marknaden, znark. Grymma till lunchmackorna!

L J sa...

England-versionen var faktiskt den godaste sorten, påminde väldigt mycket om OLWs första variant av sourcreme & onion då det hette creme frachie & lök! Jag gillade alltid den bättre än Estrellas variant.

BBQ-chipsen var äckliga, helt fel och konstgjord rökarom. Annars är jag väldigt förtjust i BBQ-smak, men numera finns det inga goda.

Jag gillade även varianten av Ranch, god kryddsmak men tyvärr för starka för mig. Kanske med en svalkande dip?

Estrellas nya Holiday-chips hade varit väldigt goda om de kunde minska ner på saltet!
Alldeles för salta, precis som deras dip Holiday. Jag gillar inte så många dipmixer, de är tyvärr för salta (både OLWs och Estrellas).

Staffan Jonzon sa...

Dem ser sjukt goda ut!

BeRKA sa...

Tack för bra konsumentupplysning. Jag undrade just om dessa chips kunde vara något att ha.

Anna_saycheeseblog sa...

Trodde inte sourcream var så brittiskt, såg smaken av en mature cheddar framför mig. Synd.