21 maj 2013

The mother of all Burgers

Äntligen kan Redaktionen andas ut

Vi har i samlad tropp begett oss till huvudstaden för att äta hamburgare en masse. Idag lunch på Prime Burger och middag på Flippin' Burgers, imorgon åker en Redaktionsmedlem till McDonald's och sitter in juryn för My Burger 2013. Så kött på kött vi såg..typ.

Prime Burger - körde en Original Prime Burger med tillägget ost. En härlig köttsmak med rosarött kött(medium rare). Fräsch salladsblad(annars nåt vi inte gillar) och okej tomat.
En enkel men smakrik burgare. rekommenderas å det varmaste.

Flippin' Burgers - ett måste för den som gillar hamburgare och ett sedan länge saknat hack på vår Redaktionella sängstolpe. Längtan har varit så stor och så många vi håller högt har lovordat den så det var svårt att vara riktigt objektiv. Men, here it goes
Testade en dubbel cheese och en Burglar.
Dubble cheese var en köttfest utan dess like där osten hade smält in i köttet och det dröp av fett - såntdär gott köttigt fett blandat med köttsafter och inte alls flottigt äckligt. Men kladdigt n´blir det. Köttsmaken är härlig med hård stekyta men ändå luftigt härlig genom köttpucken. Stärka upp med senap uc ketchup krävs enligt oss, men det är en smaksak.
Burglar har ju plommontomat, sallad och en egen dressing. Lite mer dressad burgare alltså men utan att bli trist. Dressingen tar för sig för lite tycker nog vi men den är härligt len ändå, kanske hade man önskat sig lite mer av den varan. Återigen - själva burgaren är härligt luftig och ska ju spela förstafiolen men har i den här varianten en härlig andrasektion som stämmer upp i ett crescendo av köttig härlighet. Brödet var härligt fluffigt men lite segare yta.

Man kan lätt se att Flippin' är hamburgarälskarnas mecka och något av det bästa du kan äta. Prime ger det en match men har lite kvar.

Imorgon blir det final i My Burger och ni kan följa oss på Twitter och hashtaggen #myburger. Kanske Instagrammas det också..?!

Inga kommentarer: