22 maj 2013

My Burger - finalen

Upplösningen på Sveriges största hamburgertävling

My Burger McDonalds

Ja, störst för att det var ca 40.000 bidrag som kom in i år för att få möjligheten att se sin skapelse som kampanjburgare på McDonald's.

Av de 10 som kom in så blev det alltså fem som gick vidare och får spela in reklamfilm och se sin burgare på menyn under en kampanjvecka senare i år(oklart när - för jag glömde fråga).

Så bara där var det en vinst att få komma till McD's HK och få bygga sin egen burgare(för vem drömmer inte om det?) och se den presenterad för en namnkunnig jury - Xtian från FastFoodLovers(ni vet. världens bästa blogg),Glenn Hysén, kocken Tom Sjöstedt, John Atherton, vd på McDonald’s, och Monica Jordan, restaurangchef på McDonald’s Nobelplan i Karlstad. Desutom fick man en egen kockskjorta med sitt namn och McDonald's-logga - nåt som jag aldrig skulle ha slutat bära om jag fick en sån.

Hur eller hur, 5 gick segrande ur kampen. McNip, McPetter, McBetty, McFresh och McCheese Deluxe fick den äran(vi återkommer med full beskrivning av varje burgare).
Alla burgarna visade upp sig från sin bästa sida men dessa fem stack ut lite extra.Som jurymedlem var det jättekul att se hur alla deltagarna hade tänkt igenom sin burgare, presenterade den och sen hade lagat dem med hjälp av coacher från McDonald's(restaurangpersonal från olika restauranger som är med och visar, tipsar och peppar). Blev riktigt svårt att plocka ut självklara vinnare då alla hade komponerat burgare som stod sig väl gentemot konkurrensen.
Att få höra hur de olika delarna av juryn deltog med sin kunskap och från olika infallsvinklar gjorde det än mer roligt.
Och - inte att förglömma - den skräckblandade förtjusningen att få ta sig an 10 burgare på en dag. Detta i kombination med att lyssna på deltagarnas presentation, Instagramma/Twittra, äta och betygsätta samtidigt. Wow - ett tufft jobb som kanske inte alla klarar av. Men vi stod pall för er skull.

Hela Redaktionen gratulerar vinnarna och längtar tills "vi ses igen" på McDonald's-menyn.

Inga kommentarer: