28 maj 2013

Final kommentar

En sista spaning från My Burger-finalen

Fick en lista skickad med alla vinnarna från McDonald's tävling My Burger 2013 och Redaktionen tänkte dels dela med, dels lägga till någon kort kommentar från Xtian som var på plats för vår räkning.De fem burgare som du kommer att kunna smaka i höst är:

McPetter – skapad av Petter Hegevall från Östersund
Bröd med mjöltopping, gräddfil med gräslök, gul lök, rostad lök, inlagd gurka, röd paprika, cheddarost och nötkött.
– Slutresultatet blev mycket godare än jag trodde. Jag tror att jag vann på grund av mitt koncept med svenska somriga smaker som gräddfil med gräslök, säger Petter Hegevall.

[Min kommentar:  gräslöksdressingen är fräsch, kanske att den hade behövt mer skjuts. Men annorlunda på ett bra sätt]

McCheeseDeLuxe – skapad av Anders Lingbrand från Skärhamn
Bröd med osttopping, chèvresås, rostad lök, tomat, nötkött, rökt goudaost och emmentalerost.
– Man kan säga att min burgare bygger på fyra ostar; rökt goudaost, emmentalerost, chèvresås och bröd med osttopping. Den sticker ut på menyn och kommer nog välkomnas av alla som är sugna på extra ost, säger Anders Lingbrand.  

[Min kommentar: ostig. Mäktig. Brödet är inte min favorit men ostarna är. Valde en smaklinje att gå på och det lyckades.]

McFresh – skapad av Johan Rindborg från Sollentuna
Bröd, ketchup, McFeastsås, gul lök, isbergssallad, tomat, bacon och nötkött.
– Jag tror att min drömburgare vann för att den har något som tilltalar alla. Den bygger på populära burgaringredienser som kött, bröd, lök, tomat, isbergssallad och ketchup. Namnet lockar nog också, säger Johan Rindborg.  

[Min kommentar: Ni vet när nåt bara är så basic att det blir gott. Det är den här.]

McBetty – skapad av David Sundin från Stockholm
Bröd med chili- och sesamfrön, ketchup, McFeastsås, rödlöksringar, rostad lök, gul lök, nötkött och cheddarost.
– Jag var med i tävlingen förra året men nådde inte till final och därför känns det extra kul att ha tagit revansch i år! Jag tror att jag vann för att jag hade ett tydligt koncept med tre sorters lök. Oväntat men väldigt gott, säger David Sundin.

[Min kommentar: lite av en favorit . men så är jag en sucker för rostad lök också. Samma här, valde en linje i smaker och höll fast vi den.]
                                                                                                                           
McNip – skapad av Joel Brix från Örnsköldsvik
Sesambröd, het tomatsås, rostad lök, isbergssallad, bacon, nötkött och cheddarost.
– Jag tror min hamburgare gick hem för, att det var en enkel kombination av kött, bacon och rostad lök men med hetta. En burgare med bra smak, helt enkelt säger Joel Brix.

[Min kommentar: Hettan var det som sålde in den. Rostade löken "sealed the deal"]

Inga kommentarer: