3 apr. 2013

The Spittekauga Food Truck?

När det trendiga blir regionalt.

Kolla vad vi hittade på foodnet.se


"Eurovision Song Contest i Malmö blir ett jätteevenemang. Bland annat ska alla besökare kunna prova på skånsk street food.

Mellan den 16 till 18 maj kommer alla som besöker Malmö få möjlighet att smaka på ny spännande skånsk street food speciellt framtagen för Eurovision Song Contest. I samband med festligheterna kommer Gustav Adolfs torg att förvandlas till Eurovision Village – en plats där maten och musiken står i centrum.

I anslutning till torget, längs kanalen vid Södertull, kommer Smaka på Skåne att arrangera ett ”street food corner”. Åtta skånska restaurangägare kommer att bjudas in och få i uppdrag att göra sin egen gatumat med stark lokal prägel och gjord på närproducerade råvaror.

– Vi vill visa upp vilken fantastisk mångfald det finns när det kommer till skånska råvaror och drycker, säger Monica Åquist, som håller i trådarna kring Smaka på Skånes arrangemang."

Well, good for you Monica säger vi, samtidigt som hela Malmö-Redaktionen jublar. Äntligen! Snacka om att vi kommer att hänga vid Södertull!

Inga kommentarer: