22 apr. 2013

Surdeg till en surpitt

Vi får äta upp vad vi skrivit.


För ett tag sen rapporterade vi lite om olika produktnyheter, däribland ett knäckebröd av surdeg.

Inna vi fortsätter man måste nånstans förstå det här med att Redaktionens aversion mot surdeg inte är mot brödet i sig. Surdegsbröd är gott. Inte godast i världen, ej heller räddningen på allt vad bakning heter. Men gott.
(Till exempel lär du ju aldrig se en Redaktionsmedlem äta en hamburgare med ett bröd på surdeg. Eller än värre, byta ut ett hamburgerbröd mot "en härlig, lätt rostad skiva surdegsbröd"...)

Men, det är ju hela företeelsen som är både larvig och absurd och det vi reagerat mot. Folk som är uppfödda på Skogaholmslimpa och färdigskivat rostbröd går helt plötsligt man ur huse och låtsats att de aldrig egentligen har gillat något annat än en härlig levain.... Alla drog på sig sina stickade små mössor, vaxade loss lillmuschen under näsan och tågade gemensamt ner till Nytorget i Stockholm och, well, gjorde inte så mycket mer än att prata om sina surdegar egentligen. Och sen gå hem och mata degen...Och där är vi nu.
Och därför var det ju igen överraskning att vi ironiserade lite över ett knäckebröd på just surdeg. Däremot var reaktionen på detta en riktig tappa-hakan-händelse.

Ett par veckor efter detta påhopp får vi ett paket på posten. Med surdegsknäcke i. En rejäl
förpackning och en Mellisbok. Inget brev, ingen pressrelease, inte ens en post-itlapp. Bara en tyst uppmaning om att "ät nu och håll käft" ekande ur paketet

Det gjorde vi, både åt och höll käft och först nu har vi fått tillbaks målföret. Och ja jösses vad gott. Barsk smak men med en luftighet i tugget som ger en härligt lätt upplevelse i knäcket om än med en fyllig smak. En ny favorit helt enkelt.

Hittills den absolut bästa PR-insatsen vi någonsin har varit med om på Redaktionen. Reaktivt agerande med lite chutzpa med en leende blinkning. Way to go Leksandsbröd!

Inga kommentarer: