17 apr. 2013

Nygammalt i chipshyllan

OLW gör en tillbaka till framtiden

Och plockar fram två klassiker ur sitt sortiment - Ranch och Pepparchips


"Ranch, med sina inslag av gräddfil, ost, lök, tomat och paprika, påminner lite om tacos vilket är populärt till fredagsmyset. Gräddfil (sour cream) är för övrigt den i särklass mest populära smaken på chips i Sverige. Pepparchipsen är precis som namnet säger peppriga i smaken och den karaktäristiska designen på påsen gjorde chipsen snabbt populära under 1980-talet.  Båda smakerna har varit efterfrågade under en längre tid och kommer att passa fint till fredagsmyset."Att påstå att Ranch påminner lite om tacos är kanske att ta i. om man inte kör både understruket och VERSALER på "lite". För tacos är det inte alls i närheten av tycker vi. Däremot en mild(mesig?) smak av ost och gräddfil, definitivt. De passar kanske bäst till nåt som tar plats rent smakmässigt för de behöver en liten spark i baken för att nå ända in i smaklökarna.

Pepparchipsen överraskar med sin tjocklek - tunna, fina spröda. och pepparsmaken är inte varken het eller dominant, emn snarare autentisk och lite dammig, men med den sköna styrkan från svartpepparen. Kanske hade mått bra av några drag till med pepparkvarnen.


Vad gillar ni denna "revival" i chipshyllan?


4 kommentarer:

Fredrik sa...

Pepparchipsen tyckte jag hade sin plats i hyllan, precis som med dillchipsen kunde det ibland infinna sig en en pepparcraving ;)

Barbecuechipsen.. finns de kvar?

Lotta sa...

Jag tycker det är oförtjänt att likna Ranch vid tacosmak (är det det som är inne nu? Måste allt smaka taco?). Det är faktiskt min favoritdip och jag vill gärna smaka chipsen. Misstänker att den smaken gör sig bättre som dip dock, det blir rätt proportion sourcream då, men måste ändå prova chipsen. Pepparchips har jag inte så mycket till övers för dock, jag tycker de är ganska endimensionella i smaken. Hade hoppats på baconchips!

Magnus J. sa...

Har ätit mig igenom en halv påse Ranch-chips. De tråkar ut mig.

Möjligen dög de på 90-talet då utbudet var lite magrare än idag.

Anders sa...

Pepparchipsen är väl det trevliga tycker jag. Resten har kommit tillbaks i andra former på det ena eller andra sättet.

Trevlig blogg förresten. Jag är inte mycket för genvägar i matlagning, men jag uppskattar det jag läser här.

Vänliga hälsningar
Anders, www.barariktigmat.se