13 apr. 2013

Lördagspanikpost om chips

Panikpostar om nåt vi ska smaka på snart

Klippt från PRutskick

Efterfrågade chipssmaker från 80- och 90-talet åter i butik

Konsumenterna har fått säga sitt. Nu är de efterlängtade chipssmakerna Ranch och Lövtunna Pepparchips tillbaka i chipshyllan. OLW lät konsumenter rösta fram sina favoriter bland chipssmaker från 1970- 80- och 90-talet, totalt röstade cirka 17 500 konsumenter. De överlägsna vinnarna blev Ranch från 90-talet och Lövtunna Pepparchips från 80-talet.

- Vi får ofta frågor på vår Facebooksida och i telefon om varför vissa smaker försvinner från butikshyllan. Det finns till och med personer som har startat Facebookgrupper och gjort namninsamlingar för att få tillbaka tidigare chipssmaker. I omröstningen "Fredagsmys från förr" lät vi alla engagera sig och gensvaret blev stort säger Marcus Thollin, marknadsdirektör på OLW.

En anledningarna till att det blev Ranch och Lövtunna Pepparchips som fick flest röster kan vara att många aktiva konsumenter kommer ihåg smakerna från ungdomens myskvällar, de väcker helt enkelt goda minnen. Sen är det chipssmaker som passar bra till dagens fredagsmys.

Ranch, med sina inslag av gräddfil, ost, lök, tomat och paprika, påminner lite om tacos vilket är populärt till fredagsmyset. Gräddfil (sour cream) är för övrigt den i särklass mest populära smaken på chips i Sverige. Pepparchipsen är precis som namnet säger peppriga i smaken och den karaktäristiska designen på påsen gjorde chipsen snabbt populära under 1980-talet. Båda smakerna har varit efterfrågade under en längre tid och kommer att passa fint till fredagsmyset.

OLW Ranch och Lövtunna Pepparchips lanseras nu i butik över hela landet med samma goda smak som på 80- och 90-talet.

1 kommentar:

Anonym sa...

I min stad (och kommun) är lanseringen av ALLA nya produkter sist ut i Sverige.
Här finns ingen skymt av de efterlängtade chipsen från OLW, medan andra skriver att de köpte de första för 2 veckor sedan...