9 apr. 2013

Bjud nån på kaffe

Oavsett vem det är.

""Suspended Coffee" sägs vara en italiensk tradition och har tack vare sociala medier spridits snabbt över världen med lokala Facebooksidor i Sverige bl.a. i Stockholm, Göteborg, Skåne och Gotland. Idén bygger på att en cafégäst väljer att förskottsbetala ytterligare en kopp kaffe som sedan finns tillgänglig för mindre bemedlade att kunna hämtas ut gratis.

Med smygstart i helgen har Barista lanserat "Bjudkaffe" på samtliga coffee shops i landet. För att få mer "bang for the buck" har man valt att skänka ett helt paket (500g) ekologiskt Fairtradekaffe för varje såld Bjudkaffe. Detta ger ca 70 koppar till hemlösa. En Bjudkaffe kostar 34:- dvs. samma som en vanlig latte/cappuccino. Betalar man med Stammiskort får man 10% rabatt på hela notan plus att Bjudkaffet även skapar en FN-skolmåltid via FN i Etiopien. Då skänks alltså 70 koppar + 1 lunch!

Inledningsvis går kaffet till Hemlösa.se i deras verksamhet i Stockholm. Samarbeten finns redan med andra organisationer som hämtar överskott från caféerna och inom kort hoppas Barista ansluta mottagare på övriga orter."
Det här är svårt att inte gilla. Hoppas att sånt här sprider sig till mer än bara Barista

Inga kommentarer: