2 mars 2013

MAX i hetluften

Två nyheter, två vinklingar på MAX

Först får vi ett mail från MAX där man skryter lite:


"Stjärnkrögare väljer Max
I den nya boken ”Where chefs eat”, väljer stjärnkockarna ut sina egna favoritrestauranger i världen. Max restaurang på Vasagatan i Stockholm tar sig in på den prestigefyllda listan, efter att ha blivit rekommenderad av Gastrologiks grundare Anton Bjuhr. 

–        Det finns inga tuffare gäster än kockar och att komma med på den här listan är ett kvitto på att våra burgare håller högsta klass. Att bli utvalda av Anton Bjuhr som grundat Gastrologik, utsedd till både Årets Krog och Årets Affärskrog 2012 är mycket hedrande, säger Richard Bergfors, vd på Max. 
Det är bokförlaget Phaidon som ger ut restaurangbibeln ”Where chefs eat”. Till skillnad från vanliga restaurangguider så är det kockarna själva som står för tipsen. Syftet med boken är att lista alla restauranger i världen som passar för olika tillfällen. Max framhålls som en av 24 restauranger i Stockholm och den enda hamburgerrestaurangen. 

Anton Bjuhr som grundade Gastrologik tillsammans med Jacob Hellström har precis som Max sina rötter i Norrbotten. Han inledde dessutom sin kockkarriär med att vända hamburgare i ett gatukök." 

Man kan ju inte sticka under stol med att det är mycket coolt och hedrande att hamna på en sån lista.

MAX hamburgareSen blir det lite konstigt när man läser nedan nyhet från Danmark:


"- Det smager så dårligt, at jeg ikke har lyst til at spise op.

Dommen falder stenhårdt - eller måske nærmere lidt gummi-agtigt - fra den ene af ekstrabladet.dk's to udsendte halvvejs igennem en Original Burger på MAX "
(enkel översättning för er som inte är flytande i Danska: "Det smakar så dåligt att jag inte vill äta upp. Domen är stenhård - eller snarare gummiaktig - från den ene av ekstrabladets.dk's utsända halvvägs igenom en Originalburgare på MAX")

I en artikel får MAX första restaurang i Danmark en riktigt dålig recension av Ekstrabladet.dk. Inte kul alls för någon som satsar på att rulla ut ett gäng restauranger i Danmark. Även Aftonbladet uppmärksammar
Man kan säga mycket om artikeln, men oavsett vad vi tycker - ett tufft slag mot MAX.

Vad tycker ni - vem har rätt, mästerkocken eller danskarna? Spill your beans i kommentarerna

MAX hamburgare

2 kommentarer:

Linda sa...

Jag har ätit EN gång på Max, mest för att det dröjde väldigt många år innan en restaurang hamnade i min närhet.

Jag var inte jättehungrig utan nöjde mig en en liten ostburgare. Vid andra tuggan höll jag på att spy, världens största broskbit.

Detta är en jobbig sak för mig, men hamburgaren var rätt saftig och god så jag fortsatte att äta.

Två tuggor senare får jag ytterligare en enorm broskbit i munnen och slänger resten av burgaren.

TVÅ ENORMA broskbitar i halvan av en liten hamburgare! Jag klarar inte av ett andra försök på Max och flera vänner har också upplevt mycket brosk i hamburgarna.

Jag har under en massa år aldrig fått det i en hamburgare från McDonalds.

På Burger King har jag bara serverats oätbara skosulor (trots "Anguskött") så jag har gett upp hoppet där nu.

Anonym sa...

Hur lagar Max till sina pannbiffar? Jag vill inte kalla det hamburgare med tanke på alla tillsatser som potatismjöl och bindväv...Hur får de till den där vidriga kokta smaken på sina pannbiffar...