13 feb. 2013

Snacks retaliation

Det hettar till bland bågarna

Knappt har vi tömt den sista smulan ostbågar med cheddarost-smak från Estrella förrän det plingar till i Redaktionsinboxen.


"Hjärtformade ostbågar till fredagsmyset
Lagom till alla hjärtans dag får Sveriges mest sålda snacks, OLW cheez doodles, en ny hjärtformad kompis till fredagsmyset. OLW cheez heartz är frasigt spröda hjärtan med smak av svensk mellanlagrad ost.

Till skillnad från våra klassiska ostbågar med cheddarost så har cheez heartz fått en något mildare ostsmak som vi vet att många efterfrågar till fredagsmyset. Tajmingen med alla hjärtans dag känns extra bra då vi kan passa på att sprida lite kärlek hemma i soffan och i butikshyllan säger Marcus Thollin, marknadsdirektör på OLW."


OLW cheez heartzOLW fetlanserar sina cheez heartz - lagom till fredagsmyset OCH alla hjärtans dag - som ju infaller på en torsdag.... Ska vi äta cheese heartz på torsdagen eller fredagen kan man ju fråga sig (svaret från OLW är ju naturligtvis "både och"...)...Om smaken säger en av våra ständiga följeslagare och kommentator Skäggig&Arg: "Hjärtana kan varav det mest smaklösa jag smakat på länge..." i en kommentar på vårt andra ostbågeinlägg

Nu ska vi ju ta och fundera lite över det här med "lagom till alla hjärtans dag" eftersom de här har funnits ute i allafall tre-fyra veckor så om det är tajmat eller om det är en motoffensiv gentemot Estrella - det vet vi inte - men hoppas på det sistnämnda. Ett ostbågekrig i handeln harde varit lite spännande.. Kul att det händer nåt i snackshyllan!

Vidare slänger man fram tung ammunition för att spänna sina ostbågemuskler - känn på den här kanonaden:


"Visste du att?
- Originalet OLW cheez doodles har tillverkats i Filipstad sedan 1967.
- Samtliga ostsnacks från OLW görs på äkta ost.
- OLW cheez doodles är den bäst säljande snacksartikeln i Sverige. Det säljs ca 10 miljoner påsar per år. Det är en påse var tredje sekund.
- OLW cheez doodles står för nästan 7 % av den totala snacksförsäljningen i Sverige.
- I dag har OLW åtta stycken olika ostsnacks i flera former och smaker, där OLW cheez heartz är det senaste tillskottet i cheezfamiljen."

Smaka på den Estrella! Vad blir ert motdrag? Vi på Redaktionen biter på naglarna av spännning - och av att inte ha några snacks att testa....

Vad tycker du, vill vi ha ett snackskrig i hyllorna? Kommer Estrella att rubba OLW's #1-läge på tronen? Kommentera nedanför här


2 kommentarer:

Henrik sa...

Oj, ostkrokskrig!

Däremot kan jag kanske tycka att det är lite magstarkt av OLW att kalla den där produktserien för ostsnacks. Majssnacks vore ju en lite ärligare beskrivning :)

Linda sa...

OLWs nya osthjärtan har inte funnits i någon butik i min stad, förutom på Netto för ett par veckor sedan. Men igår kunde jag köpa dem på Maxi. Hurra!

För det här är mina favoriter, mest för konsistensens skull, perfekt sprödhet.
Och inte lika salta som Estrellas cheddar, som bara smakar salt.

Katterna är lika glada i alla sorter, här får man inte äta något i fred! :)