11 feb. 2013

Reklam om snabbmat

När klassiker skapas och skandaler rullas ut

Ni vet hur Burger King har varit konsekventa med sitt budskap "Have it your way" - att du kan be att få din burgare precis hur du vill.

Här nedan ser du hur det kom till - rent budskapsmässigt allstå - eller i allafall en av (de coolare) delarna i det som blev "Have it your way". Tillräckligt bra för att passa på nästa hipster hangout om du frågar oss.
Och du vet väl att en Whopper smakar bäst om du beställer den "Xtra allt"? Testa så får du se - en riktig treat!


På tal om treat så blev det en (skön?) överraskning för den lille amerikanske pojke som fick en kalender av snabbmatskedjan "Wienerschnitzel"(gotta love that name!) som innehöll en bild av en naken dam...och där! blev det skandal i USA. Sen att det är en gammal bild från filmen "Jaws"(Hajen) med en simmande kvinna som inte ens är full frontal så är det kanske mindre att oroa sig över. Och att när Wienerschnitzel upptäckte bilden(innan pojken gjorde det) såg man till att det sattes dit ett klistremärke i form av en baddräkt - men icke - "det var lätt att ta av"...Döm själva, värre än hästkött i din lasagne? Maybe not.


3 kommentarer:

Matilda sa...

Nu har jag i ock för sig inte riktigt häng med, men vad är det som är så farligt med att det är hästkött istället för kokött?
För att folk tycker hästar är söta?

bark sa...

På tal om "Have it your way" så har jag svaga minnen av att man på Max för länge sedan (mitten av nittiotalet) inte fick ändra något i hamburgarna. Förklaringen jag svagt minns var att de ansåg att de tagit fram de perfekta hamburgarna och att alla förändringar var försämringar.

Undrar om det stämde med verkligheten eller om det bara var ett rykte?

Matilda sa...

@ bark Det har jag också svaga minnen av. Men jag tänkte att jag måste minst fel, för så idiotiska kan ju inte en hamburgekedja vara. Det kunde de tydligen.