21 feb. 2013

Ofiltrerad hyllning

Ära den som äras bör


Ni vet ju säkert redan att vi har varit med ett tag, been around the block så att säga. Sett både det ena och det andra(mest det ena faktiskt), träffat kreti och pleti, talat med bönder på bönders vis och lärde på "såndär amadekiska"...

Och i vått och torrt har vi haft med oss ett gäng följare/läsare/kommentatorer - ryggraden på bloggen så att säga. Många är vänner sen innan, andra har blivit vänner längs vägen(och nej, här pratar vi inte om de som bjuckat på sjyssta samples) och sen de som känns som vänner men som vi aldrig träffat.

En av dem är [bark] som jämnt och ständigt dyker upp och tycker till, kommenterar och skickar frågor direkt till oss på Redaktionen (det kan ni andra också göra, bara att maila). Men han är inte bara en fastfood peeping Tom - han är också en bloggare - som bloggar om öl. På ofiltrerat.se

Bloggen beskrivs som: "Ofiltrerat är en personlig ölblogg som jag (Magnus Bark) startade sommaren 2007. Mest för att jag redan skrivit ölbloggsliknande texter i slutna forum redan tidigare och tyckte att det skulle vara kul att nå en större läsekrets."

Ofiltrerat.se


Vi ser det mer såhär: när man möter en människa som är passionerad så lyssnar man gärna i timmar på när passionen beskrivs och berättas om. Ibland blir passionen en fackidioti och översittarmenatlitet när bara den invigde bjuds in och accepteras. När det enklaste enkla spttas på och det tävlas i att vara mest unik och speciell. Just öl och single malt whisky är sådan ämnen där det alltsom oftast gått över till fackidioti.

Fuller's Chiswick BitterMen inte ofiltrerat. Där är det fortfarande passionen för det goda hantverket och resultatet, den goda ölen(eller "det goda ölet"...ni ser, vi vet ju inget om det här) som konstant skiner igenom texterna. Lite nördigt, japp. Men på ett härligt sådär när nörderi blir kul och återigen - pasionerat.

Det är ofiltrerat för oss.  Och vi tycker ju inte om finöl alls. Vi gillar den kategori på Systemet som säljer bäst: "ljus lager med medelstor beska". Vi köper görna Carlsberg 3,5or, Estrella Damm, Budweiser eller MGD. Kanske en Pabst Blue Ribbon, men det är lite för hipster för oss. En Red Stripe kan slinka ner på sommaren, men mest för den sköna flaskan och för att vi vill stå i radhusträdgården och känna oss lite "bad bwoy".


Och trots detta så får Ofiltrerat oss att testa nytt. Ikväll dricker vi en Fuller's Chiswick Bitter - en helt ny kompis, presenterad för oss av [bark]. Vi gillar Chiswick Bitter. En kompis man vill träffa då och då men kanske inte BFF's. Men för en härlig stund vid datorn så är det en sjysst surfkompis!

Nog med hyllning, läs och se själva om ni gillar. Men stanna inte för länge, kom tillbaks hit omedelbums!

(Ofiltrerats logga lånade vi utan att fråga men hoppas att det är ok)

1 kommentar:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.