27 feb. 2013

Hamburgertest x 2

En sprillans ny och en lite äldre

McDonald's Kentucky Steakhouse Classic


McDonald's Kentucky Steakhouse Classic
"Hamburgaren med allt du kan önska dig. 150g nötkött, en härlig tomatsås med smak av grillat, krispig rödlök, fräsch sallad, cheddarost och bacon. Serverat i ett nyrostat bröd toppat med sesamfrön och chiliflakes." säger man på Dodde's.

Vi säger - fluffig känsla i de första tuggorna, luftigt fräscht. "med smak av grillat" i tomatsåsen ger en distinkt känsla av ajvar vilket vi gillar. Baconet märks inte i allt annat och chiliflakes ger som så många gånger förr en liten hetta i eftersmaken och i mungipan. En burgare som passerar lite obemärkt förbi och som vi känner att vi har smakat förut utan att komma på vilken - en ok burgare men inget att äta sig blodig över.

Max Crunchy Nacho

Crunchy Nacho De Luxe
Det har ju inte gått oss förbi rent mentalt att MAX uppgraderade sin Macho nacho till en Grand de Luxeburgare. Tyvärr föll det sig inte bättre att vi inte har hunnit testa den förrän nu. 

Konceptet med att lägga in nachos i en burgare gillar vi ju - till den grad att vill kalla det "genialt". Visst, de svenska salsasåserna är sällan mer än mjugg tomatkross, men ändå en samkkombo som är av godo. Så våra förhoppningar var ju höga när det blivit en Grand de ÖLuxe, den bästa burgareaen som står till buds på MAX. Tyvärr är det exemplar vi får hårdstekt fryspuck i kanterna och lite mindre än förväntat i storlek. Den saftighet i köttet som vi innan har upplevt(som ganska unikt i kedjeburgarna) är som bortblåst och det är marginellt tjockare än en vanlig färsskiva från vilken annan kedja som helst. Och - detta ger en burgare som då blir överlastad med såsigheter - nåt som är kladdigt gössigt men som sedan blir lite väl slabbigt. Lägg därtill den innan nämnda tomatkrossen och tacodressingen har ganska mild smak vilket ger en ganska mesig upplevelse.

Låter hårt? Well, det är absolut inte en äcklig burgare. men då den lanseras i deras super premuim segment så känns det som dyra 85 pix för en burgare som knappats lever upp till den vanliga Crunchy Nacho. Därför vår avoghet.

3 kommentarer:

bark sa...

Med reservation för att jag inte ätit någon av de här (än, McD kommer att testas, Max har jag mer eller mindre gett upp) så kommer här lite slumpmässiga åsikter:

1. Sås! Moderna nytänkande finkrogar med hamburgare på menyn missar oftast själva definitionen på en hamburgare: Färsbiff med sås mellan brödskivor. Mc Donald's verkar här ha glömt såsen. Lika oförlåtligt som att servera en hamburgare utan undre brödbiten. Men jag återkommer.

2. Om MAx hade klämt in sin gamla fina dipsås "Tokhet" i den där hade jag köpt konceptet rakt av. Generellt tycker jag att de luxe-burgarna är oformliga.

Tack för ordet.

SkaggigOchArg sa...

Tycker det låter som valfri Max-burgare, kladdig och slabbig...

Anonym sa...

McDonalds kör samma skit igen. 5 olika "amerikanska" burgare som alla smakar nästan likadant och inte är det en amerikansk smak heller.
Torr och tråkig mat samt personal som inte ens lyckas sätta ihop en hamburgare utan att hälften av osten ligger i kartongen och dressingen i en tjock klump.
När ska detta företag rycka upp sig egentligen?
Kör åtminstone Angusburgarna som finns i alla andra länder. Det köttet brukar vara lite saftigare än de vanliga kött(?)bitarna, om jag inte kommer ihåg fel.

Max håller alltid så låg kvalitet så deras kommer jag inte prova.

Tänk om det fanns en bra snabbmatskedja i detta land. Vilken lycka.