12 feb. 2013

Dryck till snabbmat?

Vad dricker ni till er snabbmat?


Vi satt och slängde lite idéer fram och tillbaks när en Redaktionsmedlem öppnar en flaska hallonsoda till sina ostbågar(ni vet de där goda cheddar från Estrella) och det blev dödstyst på Redaktionen. "Hallonsoda? Till ostbågar?" var den föraktfulla frågan i allas blickar.

Och då slog det oss - vi vet ju inte vad ni dricker till olika snabmmatsmål och snacks. Så det vill vi gärna veta. Vi listade lite olika alternativ - se nedan. Kolla igenom och skriv själv i kommentarerna vad ni dricker till.1. Snacks: chips - mjölk(mellan- eller standard), ostbågar - mjölk eller kanske öl (3,5a), tunna salta potatischips(eller Kettle-chips) är bra till champagne enligt klichén - men det är en kliché som stämmer.

2. Pizza - mjölk. Kanske blaskigt rött vin. om det är degig amerikansk pan pizza så är vatten bra också.

3. Hamburgare på kedjehak - cola (vi gillar light).

4. Hamburgare på restaurang - cola(light) eller kanske en öl. Ljus, iskall. Milkshake är en dessert(som funkar bra att dippa pommes frites i)

5. Tunnbrödrulle - vatten eller mjölk. Pucko är en dessert...(som passar bra till salta pinnar faktiskt)

6. Subway sandwich - cola(light) eller sprite/7Up

7. Falafel - vatten. Mycket

8. Kebab - vatten eller den där yoghurtdrycken, ayran.

Vad dricker ni till ovan grejer? Och är det nåt vi har missat som ni vill lägga till och vad man dricker till det?

2 kommentarer:

Linda sa...

Jag dricker i stort sett bara två saker: iskallt mineralvatten (hade gärna haft kolsyra i, men det tycker inte min kropp) och coca-cola, ej light.
(Inga predikningar om hur onödigt det är med vatten på flaska, mitt kranvatten smakar jäkligt illa för det mesta.)

Konstigt nog är coca-cola det enda jag kan dricka kolsyrat. Funkar inte med vatten åtminstone och jag tycker inte om annan läsk och Pepsi och lightprodukterna kommer inte in i min mun.

Jag fattar inte hur folk inte kan känna skillnad mellan cola och Pepsi eller mellan light el vanligt socker. Det är för mig obegripligt!

Så i min värld: vatten och cola passar till all snabbmat. Ibland blir man väldigt törstig (som när man provsmakar Estrellas cheddarostbågar - äckliga, smakar bara salt) och då föredrar jag vatten.

Hallonsoda får mig att må illa, antar att det är den fejkade hallonaromen el ett dåligt, undanträngt minne. :)

AlfR sa...

Fentimans Ginger Beer (alkoholfritt på systemet) eller jasminte. Passar till asiatisk mat som inte är tokstark. Annars blir det drickyoughurt/lassi.