22 feb. 2013

Don't mess with Texas

..för det har de lyckats med själv.Alla hamburgersugna och vänner av kött har känner väl till Texas Longhorn - det amerikanske stekhuset som har expanderat sitt koncept till den renodlade hamburgerkedhan Texas Burger Co.

Inte för att skryta men vi satte oss på Longhorn för ett bra tag sen, då på S:t Paulsgatan på Slöddermalm i Stockholm - vi var så kallade "early adopters of meat". Deras Beef Bontaña är kanske något av det godaste du kan äta med fingrarna. En sällsynt härlig blandning av biff, majschips, ostsås, jalapeños och bönor.

Sen kom burgarna. Enligt Redaktionens historieskrivning började det som lunchtest på Longhorn på Humlegårdsgatan nånstans tidigt 2000tal. Och succén var ett faktum från början. Köer likt de på dagens hamburgerpalats Flippin' ringlade förbi arga pälstanter på väg till Hallen. Tidigt blev vanlig bacon cheese samt Peppercorn stående inslag på Redaktionens meny.

Men sen blev det franchise.Och när man inte är närvarande och kontrollerar sitt koncept eller om det växer för snabbt så blir det genast sämre. Och/eller så blev alla andra bättre. En kvalitetssänkning som inte åtföljdes av prissättning därefter. Tjusningen försvann lite.Men idag fick vi ett litet hoppfullt meddelande:
"För några månader sedan så tog Texas Longhorn beslutet att lägga till en hamburgare på kvällsmenyn till Texas Longhorn Steakhouse. Hamburgaren mottogs väl men det kändes att wowfaktorn saknades. Sedan en tid tillbaka så har man jobbat på att ta fram en ny lösning på hamburgaren och nu är det äntligen dags att börja servera den på restaurangerna. Restaurangen kryddar och formar hamburgaren direkt på restaurangen av grovmalen färs. Texas Longhorn har även tagit fram ett helt nytt hamburgerbröd för kedjan. Ett bröd i mer amerikansk stil som tagits fram i samarbete med bageriet Lafabbrica i Uppsala. Brödet kommer snart även serveras till samtliga hamburgare i Texas Longhorn-kedjan.

- Ett riktigt steakhouse ska ha en hamburgare på menyn. Det svåra är att se till att kvalitén håller samma nivå på alla restauranger då vi jobbar i en kedja. Nu tycker vi att vi har hittat fram till en riktigt bra hamburgare och vi ser fram emot responsen från våra gäster. riktigt kul är också att vi har tagit fram ett nytt hamburgerbröd som kommer lyfta upplevelsen för alla våra hamburgare på både Steakhouse och Burgers & Deli till nya nivåer, säger Jimi Metz på Texas Longhorns huvudkontor."


Vi kan inte annat än lyfta på hatten och säga - välkommen tillbaks in i matchen Nu får vi hoppas att det håller ända till slutsignalen går!

Vad tycker du om Texas Longhorn? Berätta för oss andra i kommentarerna....

Inga kommentarer: