3 feb. 2013

Bronx Burger Bar - Malmö

Vi gick på restaurang.

Malmö har hedrats med en helt egen burger bar - ett ställe för dig som gillar hamburgare helt enkelt.

I en tid då alla coola cats i Stockholm ska servera en egen burgare med råvaror av karaktär som sällan skådats mellan bröd i Sverige är det lustigt att i Malmö har man tvingats leva med att Tusen2 får epitetet "bäst burgare"(ja, jag vet att  Paddys, Bakfickan och några andra har "bra burgare" också...men ändå) i stan.

Hajpen har inte riktigt nått oss än. Förrns nu. I alla fall om man ska tro folket från Bronx i alla fall. Deras mission statement:

"Vi på Bronx Burgerbar är en restaurang totalt dedikerad till Burgaren och dess tillbehör. Vi bakar vårt bröd varje morgon. Våra olika potatiskreationer är handskurna och dagsfärska. Våra dipper görs med omsorg efter egna recept. Vårt vegetariska alternativ är som våra burgare alltid färska. Våran stolthet, köttet, är en nötmix av högsta kvalitet som handpressas dagligen efter behov. Men framför allt så lagar vi våra Burgare med kärlek och passion. Vi hoppas ni får en Burgarupplevelse utöver den vanliga."

Vi åt lunch där i fredags - i deras nya lokaler (gamla Chandelier) som de är ursäktade för, all gammal inredning var kvar och det kommer säkert att ändras på framledes, allt annat vore skandal (Tänk er Le Bar Rouge i Trailer Park-version).
Så låt oss skärskåda vad de själva vill och vad vår upplevelse var.

- Brödet var ok. En fluffig bulle med lite vad vi tror var vallmofrön på. Inte rostat eller stekt vilket ju är synd. Blir lite trist mot slutet, inte riktigt sogg-resistant på det där kladdigt men inte klibbigt-sättet som man önskar.

- Köttet var bra, mer än ok. Bad om "medium rare" och fick det exemplariskt stekt. Lite lite "char" men bra ändå. Kanske en gnutta mer kryddning i köttet hade gjort det än bättre. Men överlag bra.

- Grönsaker på - vi gillar inte tomat och sallad på men det kan man alltid ta bort.

- Bacon och cheddarost (vi beställde en "MrSmith" - alla burgare har namn som signalerar vad den innehåller. Lite dingt men något vi struntar i just nu) är bra. Vi fick riktigt krispigt hårt stekt bacon, i överkant men med god smak. I och med att cheddaren var insmält i baconet så blev det en bra totalsmak men lite mer cheddar kanske inte hade skadat (vi fick lite ostsåsvibbar men tror inte det ändå).

- De har en egen mustard mayo som de smetar på bröden, ger inget bestående intryck annat än "gott kladd" typ.

Sides:
 vi tog en pommes, en sweet potato fries och en lökringar. Ingen av dem är något vi vill skriva hem om(men här uppenbarligen..). Även om pommesen kändes just hemgjorda så var de soggiga, lökringarna var riktigt frasigt nygjorda men lite smakklösa(och vi hittade inte salt nånstans i hela restaurangen) medan sweet potate friesen var sötsalt goda men inte helt nygjorda antagligen. Vi skyller på lunchrusningen. Om inte så är det lite svårt attt motivera att köpa.

I övrigt var det vänlig service och så snabb som man kan förvänta sig när det görs a la minute på en lunch. Helt ok! På hemsidan kan ni läsa mer om vad deras meny erbjuder - ja, om ni inte tror att ni har hamnat i en time warp och hamnat på en hemsida från 1987...

Slutsats
Det här är Malmös bästa burgare just nu - men det betyder inte att det är en fantastisk burgare. Med några småändringar så kan det bli det och vi kommer definitivt gå dit igen för att testa och se om de lyckas nå de höjder som krävs för "fantastiskt".


Vad nån annan har tyckt läser du här. Har du varit där? Vad tyckte du? Berätta i kommentarerna

5 kommentarer:

Jens / foodjunkies sa...

Underbar hemsida! Är den gjord av ironiska hipsters? ;-)

Anonym sa...

Jag var inte alls imponerad av burgarna. De var absolut inte äckliga men de var ju definitivt inte värda sitt pris. Pommesen var saggiga och tomatskivorna var suuuuupertjocka. Gott kött men en hamburgare är mer än
köttet.
Tusen och 2 erbjuder åtminstone rejäla burgare med sideorders som ingår. Goda, varma och knapriga pommes frites, klyftpotatis eller gratäng.

Anonym sa...

Håller inte med någonstans... Över lag så hela upplevelsen usel. Vi blir servade av en tjej som knappt kan svenska, jag byter till engelska & ändå går det trögt...

109 spänn för en medioker burgare på något som kändes som 7-Eleven's gamla söndagsbullar (brödet) pommes som var saggiga

Anonym sa...

(Forts) & över saltade något djävulskt! Köttet... även där medioker färs med talanglös kryddning... Fettet rann av den ner i 7-eleven bullens botten & gjorde allt till ett inferno av fett.. 2 burgare med sideorder... 370 spänn... Nej tack... Aldrig mer...

Anonym sa...

Jag är ledsen men jag tyckte att upplevelsen var ganska dålig.
Kötten var överstekt och kompakt. Brödet får plus och det var rostat, vilket är bra. Spännande gurka, men en skiva tomat naturale av dålig svensk bonnakvalite är meningslöst.
Lokalen och dess inramning är katastrof.
Milkshaken var gudomlig!
Lunchen gick på 160 kr....