28 jan. 2013

The big cheese

Vi spanar in lite nya bågar

Estrella släpper helt nytt - dels de nya ostbågarna med "äkta ost", dels "poppade chips" som är både fyllda av smak och fettavsaknad. Vi köpte loss ett parti och satt oss ner i snackshörnan av Redaktionen och gick loss.

Ostbågarna kommer i två smaker - Cheddar och Prästost och båda har smaksättning av äkta ost, som innehållsförteckningen berättar för oss:

Estrellas ostbågar cheddarCheddar: Majsmjöl, solrosolja, ostpulver (14%) [ Engelsk Cheddar (30%), Danbo, Emmentaler, andra ostar av cheddartyp), kärnmjölkspulver, salt, paprikaextrakt], vegetabilisk olja. 

Prästost: Majsmjöl, solrosolja, ostpulver (14%) [prästost (60%), Havarti, Gouda, kärnmjölkspulver, salt, paprikaextrakt], vegetabilisk olja. 


Det här med ostbågar är lite klurigt - man har växt upp med en smak och övertygats om att Cheese Doodles från OLW är "hur det ska smaka". Men de senaste åren har den smaken känts lite mesig, off och utfasad. I konkurrens med sina egna Cheese Twisterz/Heartz/Super doodles bland många så har originalbågen bleknat som en gammal solmarkis på kvarterspizzerians uteservering.


Och där landar Estrellas Cheddar som en nygammal smakpreferens för smaklökarna. För oss alla på Redaktionen var det här en känsla av "det var ju såhär det smakade en gång". Visst, skyll på nostalgi, tröttsäckar till medelålders Redaktionsmedlemmar eller bara glömska. Men i Cheddar finns en djup smak av ostbåge och en smak som sitter kvar inte bara som en kladdig smet runt gom och  tandrad(det gör den också) utan som med en smak av skön kemisk äkta ost. Vi gillar Cheddar!

Estrellas ostbågar prästostPrästost är mer diskret och mild. Nån sa att "den smakar kallt" hur fasiken nåt nu kan smaka kallt men nån av er kanske fattar. Milt men faktiskt med en skön ostsmak kvar i munhålan även efter du har svalt majsmassan och börjat jaga runt smeten runt tänderna med tungan.Så, sammanfattningsvis - Cheddar är riktigt bra och nåt vi lätt köper igen, Prästost lite mildare och ingen vi skulle satsa våra sista snackslantar på.


Imorrn drar vi de poppade chipsen framför skranket och ser vad som händer - och har en snacksrelaterad TÄVLING! Så kom tillbaks i morgon och för allt i världen - tveka inte att berätta i kommentarerna allt om era ostbågeminnen(men håll era ostbåge/ostkroks-dispyter elsewhere) och vad ni tycekr och tänker.


(bilder lånat från Estrellas webb)

5 kommentarer:

Skäggig & Arg sa...

Doodlesarna har definitivt inte bleknat mot Heart:en. Hjärtana kan varav det mest smaklösa jag smakat på länge...

Xtian sa...

Skäggig&Arg: å fasiken. kanske var de ett dåligt exempel då... Sorry.

Matilda sa...

Jag har alltid älskat ostbågar. Lärde mig krypa tack vare dem. (Dom la ut en linje med ostbågar på golvet.) I min mening var det ett mycket bra exempel. Dom smakar precis som mina älskade ostbågar brukade göra.

Xtian sa...

Matilda: underbar historia - lärande och snacks i ett!

Henrik sa...

Estrella har lyckat bra, till min stora förvåning föredrar jag bägge dessa sorter framför OLW's klassiska krokar.