29 jan. 2013

Once you pop...

...it's real easy to stop...(och litta tävling på det!)

Idag har vi suttit ned och smakat loss på de nya "Popped Chips" som Estrella nyligen har släppt. De beskriver dem som "superlätta, superkrispiga, supergoda. 40% mindre fett än vanliga chips. Bakas först i ugn och "poppas" sedan i olja. Mindre fett, maxad smak." Kommer i två smaker - Salt och Sour Cream and Onion(go figure)

Vi är ju mitt inne i en snacks-snackis med gårdagens Big Cheese-sittning och dagens chipsdiskussion. Och för en diskussion bör man ju vara fler än en - så vi tar till Estrellas "Chipsguru"(en okänd figur som får agera talesperson på varumärkets påsar och som ger ingående svar om smaken på respektive påses innehåll).

Estrellas Popped Chips


Så vad tycker då chipsgurun om de nya Popped Chips som Estrella har släppt?

Sour Cream and Onion - Chipsgurun:  Det första som slår en med de här chipsen är hur fjäderlätta de är. Det är som att hålla luft i handen. Otroligt. Men de smakar allt annat än luft. Den klassiska smaken av Sourcream & Onion imponerar och förstärks ytterligare av en spröd men ändå distinkt krispighet. Som en sprallig liten lättviktare med rejäl punch i varje tugga.

Estrellas Popped Chips
Salt - Chipsgurun: Det första som slår en med de här chipsen är hur fjäderlätta de är. Det är som att hålla luft i handen.Otroligt. Men de smakar allt annat än luft. Den fina och rena saltsmaken imponerar och förstärks ytterligare av enspröd men ändå distinkt krispighet. Som en sprallig liten lättviktare med rejäl punch i varje tugga.Vilken knockout!


Jaså, jaha - men vad kul att du gillar dem då chipsgurun. För det gör inte nån av oss nämligen.

1. Ska man äta chips så ska man äta chips. Då struntar man i "fettsnåla alternativ" och äter i så fall hellre mindre (många gånger är chipssuget enkelt fixat med en av de minsta påsarna som räcker mer än väl)

2. Mindre fett, maxad smak - my ass! Om man inte menar smak av gammal stencil. Vi försökte oss på att dra likheter med de skruvar som finns i sortimentet hos OLW men vår "skruvfantast" kände sig mer förolämpad av den liknelsen än något annat.

3. Smaken av sour cream and onion är obefintlig. Vilket då ger en smak av stencil med aning av kryddmix och ingen syrlighet som man kanske är van vid. Smaken "salt" är åtminstone konsekvent med att, ja, det smakar salt stencil.

4. Vad man kan göra med de här då? "Bra att dippa med" står det nånstans. Ja faktiskt. Ypperliga att dippa med om du vill bjuda på en dipp med lite skjuts i. För chipsen lär minsann inte ta över smakmässigt. Och här är vi seriösa - chips med smak(ex. sour cream and onion) är svåra att dippa med då chipsets egna smak konkurrerar med dippen och oftast blir det bara smakvomering i munnen. Vi dippar för det mesta inte och om det förekommer så blir det lövtunna potatischips som är dippvänligast. Och nu dessa dårå...

Tyvärr är det här nåt som folk kommer att köpa för att då kan man ju både ha kakan och äta den - äta chips samtidigt som man inte "får i sig så mycket fett". Suckers.

Slutligen - kanske är vi stingsliga och konventionella. kanske är det här det nya svart inom snacksbranschen. Kanske kommer det här att sälja likt strippshower på Kiviks marknad? Vi har gärna fel. samtidigt som vi gärna hoppar över poppade chips.


TÄVLING!
Oavsett vad vi tycker så ska ni få tävla.
Så här gör vi:

1. Svara på frågan: De nya chipsen kommer i vilken storlek (räknat i gram) på påse?

2. Skriv ner ditt bästa "chips-tips" - exempelvis hur man bäst njuter, hur du gör för att maxa chipsupplevelsen, ett recept på en chipsrätt eller nåt annat relaterat till chips och ostbågar

3. Maila in till fastfoodlovers [at] hotmail.com, märk mailet "chipstips" - inkludera dina svar/tips och namn och adress

4. På fredag, 1/2 2013 kl.20.00 stänger vi svarslådan,  drar de  två rätta och bästa svaren som presenteras på bloggen.. Vinnaradresserna skickar vi till Estrella som har lovat att skicka ut priserna.

Just det - priserna. Två lyckliga vinnare får varsin kartong (KARTONG!!!) med snacks.


Annan tävling - Estrella kör en tävling på Instagram för den som är sugen på att chipstagramma lite. Gör såhär: "Tävlar gör man genom att använda sin fantasi och posta bilder på Instagram och hashtagga med #estrellapoppedchips eller #ostbågar .Tävlingen pågår till och med 28 februari och Estrella kommer sedan välja ut den bild de gillar bäst under varje hashtagg. Bästa bilden under #estrellapoppedchips vinner en kartong Popped Chips och bästa bilden under #ostbågar vinner en kartong Ostbågar."


(Notera: vi får inget betalt för detta. Estrella har lovat att stå för två priser och utskick av dessa. Vi har faktikst inte ens fått smakprov utan köpt dem själv, bara så att vi är tydliga)


6 kommentarer:

Matilda sa...

Jag tycket den där chipsgurun är misstänksamt fantasilös... Säger exakt samma sak, men byter ut smakerna. Om dom nu ska hitta på en person kan dom väll iallafall anstränga sig lite?

Matilda sa...

Glömde skriva. Det finns ju redan dippchips. Viking chips. Mycket bättre än dom där, som troligtvis faller sönder i dippen. Sen har man geggiga chips bitar i hela dippen. Uäh.

henning sa...

Jag tycker popped är ett bra snack med en bra krispighet och med bättre dippvänlighet än andra sourcream/onionprodukter. Det kommer förstås aldrig ersätta riktiga chips men är ett bra komplement.

Xtian sa...

henning: jag är helt med dig på dippvänligheten - det är nog oslagbart för alla sorters dip och salsor, speceillt de salta som är än mer diskreta i sin smak.

Xtian sa...

Matilda: Viking chips?! Är du min hustru som skriver under pseudonym? Trodde bara det var hon som sa Viking chips - det heter ju Vickningschips... Men hey, vill du säga Viking chips så är jag helt med på det! Men, jag tycker de blir för tjocka och kladdsmetiga i munnen. Därför föredrar jag de tunna potatischipsen.

Matilda sa...

Xtian
Pfft I reject your reality and substitute my own.