30 jan. 2013

Det är bra att ha drömmar


Och det är ännu bättre att förverkliga dem.

Det här är en historia om just det - eller nästan iallafall. Där du kan vara med och förverkliga den.

Vi fick lära oss en gång att alla män drömmer om tre saker - att råna en bank, att skriva en bok och att äga en bar. Vetitusan om det stämmer(men isåfall skulle man ju råna banken först så man kunde köpa baren och sitta där och skriva sin bok..) men det är en bra story....Oavsett så drömmer vi väl alla om nåt, stort som litet - Lottovinster, hus på landet, en lugn stund på toaletten eller att julljusen utomhus plockar ner sig själva.  Men sen finns det drömmar som är lite mer - ja, utöver det vanliga.

En kille drömde om en restaurang, en McDonald's närmare bestämt. En McDonald's lite utöver det vanliga.

En McWorld - en restaurang som kan sammanfattas i tre punkter:

 • McWorld is a giant McDonald's flagship store.

• McWorld serves food from all the different McDonald's menus from around the world.

• McWorld is located in Times Square


McWorld - a giant McDonalds restaurant


Killen som kom på den här lysande idén heter Jeb Boniakowski och bor i Portland. Han har skrivit dels en lång artikel om idén och visionen - We Must Build An Enormous McWorld In Times Square, A Xanadu Representing A McDonald's From Every Nation och dessutom skapat ett upprop under parollen "ONE MCWORLD ONE MCDREAM" - som vi naturligtvis skrivit under och hoppas att ni gör likaledes.

Bara tanken på "a huge mega-menu that lists every item from every McDonald's in the world, because this McDonald's serves ALL of them. There would probably have to be touch screen gadgets to help you navigate the menu. There would have to be whole screens just dedicated to the soda possibilities. A concierge would offer suggestions" får oss att hoppas på att mirakel sker.

Eller när man kommer upp till "the second floor, the grand pavilion. This is a complete McDonald's with a twist: every month or quarter or so, it is redesigned to provide the exact experience of dining in a different country's McDonald's" får ju oss att packa våra drömmars resväskor direkt.

Killen är ett geni, drömmen är ett himmelrike. Vad är din snabbmatsdröm? Dela med dig i kommentarerna.(och missa inte gårdagens tävling, det finns tid ända till fredag!)

1 kommentar:

Marcus sa...

(jag har några aktier i McDonald's. Bara som infodisclaimer)

Jag tycker idén låter väldigt intressant.

Idén med McDonald's bygger på att det är lika överallt, men det vet ju vi som är lite överintresserade av snabbmat inte är riktigt sant. McD är lika, men ändå olika. Ett megaMcDonald's i New York som serverar all världens McMat är en bra idé och jag tror det skulle funka ekonomiskt.

Jag har planer på att åka till NY nu i vår och skulle det finnas en McD World där så skulle jag absolut besöka den.