22 okt. 2012

Chipstips

Tre nya smaker ställs inför skranket


Den hatkärlek vi känner inför den svenska chipshyllan kanske redan är er bekant. Vi suckar oss igenom sour cream-sortimentet och hoppas på något nydanande. Och det verkar som om chipsföretagen hör bön.

Nyligen har vi insett att det finns ett par sprillans nya och nån sort som kanske inte är helt ny - alla tre osmakade av oss. Men inte nu längre.

Det roligaste av allt är att bara en av sorterna innehåller spår av den sura krämen vi annars känner igen som den dövande smakridå som skapar dålig stämning i så många chipspåsar landet runt.

Det näst roligaste är att de alla innehåller roliga klassiska smaker - ost, bacon och lök - fast på nytt vis.

pringles xtreme chips

Pringles - Xtreme Sizzlin' Spicy Bacon - den explosiva varianten av chipstuben från Pringles. Här med både sizzlin', spicy och bacon. Eftersom vi är stora anhängare av matmottot "allt blir bättre med bacon" så var förhoppningarna höga. Tyvärr rasar förhoppningarna ner i tubens svarta mörker och kraschlandar på den silvriga botten med en pulverkryddad duns. Den sizzliga spicy:iga smaken är alltför framträdande och den rökarom som tillsatts för att efterlikna bacon kommer alltför långt bak i ingredienskön bakom bland annat glutamat och paprikapulver för att kunna lyfta den pressade potatismassan till några baconhöjder. Synd och inget vi gillar. Spicy chips hittar vi annorstädes om så önskas.


Estrella Double Red Onion & Sourcream-chips

Estrella Double Red Onion & Sourcream-chips - lanserades för ett tag sedan under Estrellas smakdopade kategori "Double" - där man har tillsatt extra mycket smak(tillsatser) för att göra chipskvällen till en kaskad av smakupplevelser i munnen. Precis som Pringles så verkar man tro att svenska folket saknar smaklökar och behöver väckas ur sin chipsdvala - vi har ställt oss lite tveksamma till detta tilltag - men tog ändå chansen att testa när tillfälle gavs(vi köpte en påse alltså...).

Tänk er att ni ugnsrostar rödlökar, sådär heminredningsmagasinsrecept snyggt då man bara halverar läkarna och slänger in dem på 150 grader i en långpanna i ugnen och sen serverar snyggt på vitt fat med lite brända kanter på lökhalvorna. Ta en bit av den löken med lite bränd kant och du får Estrella Double red Onion & Sourcream-cips. Grillat bränt sötsyrligt kastas runt i munnen. Förvånansvärt gott. Uppfriskande i smakregistret men även med Grillchipsens igenkänning i den löksmak som hänger sig kvar sådär irriterande skönt både på tunga och andedräkt.
Det här är chips som vi köper igen och dessutom kan tänka oss att bjuda på. Fortfarande ingen smak som håller en hel påse för sig själv framför teven men lätt en liten skål då och då - ja, om man är vuxen nog att ha chips hemma och inte äta upp dem direkt.....
Estrella Fine Cheese Chips

Estrella Fine Cheese Chips - ett Limited Edition-chips som består av tunna potatischips med smak av mellanlagrad prästost.
Som så många vet så är de absolut godaste chipsen de tunna potatischipsen - de håller i alla väder och levererar alltid oavsett rådande smaktrend.

Här har man tagit dessa eleganta chips och smekt dem med en ostpulverblandning och låtit dem får vara för sig själv ett tag. Lämnat dem lite vind för våg och låtit dem gå sin egen väg. Fram träder ett chips som i all sin enkelhet är smått genialiskt om än lite svagt i utanmätet men med själ och hjärta stadigt ståendes i myllan. Ostsmaken är elegant sval men tyvärr kanske lite väl flyktig i kraften. Men då man har de kära vännerna bakom - tunna potatischips, så klarar man sig gott och väl.
Även denna nyhet tar vi till oss och drar oss inte för att bjuda på vid finare tillfällen (det vill säga när vi inte sitter i soffan ensamma och äter direkt ur påsen).


Så nu klarar niu chipshösten utan problem: Inte Pringles, gärna rödlök- och fine cheese-chips. Easy as 1-2-3!

Vad tycker du? Har du testat någon av ovanstående - dela med dig i kommentarerna.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag gillar Double onion, men som ni skriver så är det lite för mycket med en hel påse.
Jag ska ha valvaka den 6 novemer, så jag tänkte höra om någon har några förslag på vad man ska äta?

Xtian sa...

Anonym: oj, valvaka... Kan bli klurigt. Antar att det bli lite nattsittning. Kanske köra Subway-mackor/egna subs/små trekantsmackor som du delar upp i mindre bitar. Såklart kaffe, Coca-Cola. Potatischips som både går att lägga på tallrik till smörgås och som går att dippa = tunna vanliga potatischips. Grönsaksstavar och ett par dipper. Frukttallrik i munsbitar. Lösgodis, gärna i rött, blått och vitt. Amerikanska cookies(Subway har faktiskt sjyssta) och/eller Oreos.

Anonym sa...

Haha, underbar recension! Du är bäst, Chrissie!

Anonym sa...

Anonym, jag har provat Estrellas Fine Cheese Chips, och dom är jätte goda. Det som är så bra med dom är att man inte behöver äta många, för smaken är ganska rik i sig. Men under resten av hösten/vintern, så borde du prova (göra) Croque Monsieur, American Pancakes, Subway chocolate chip cookies, tosca bulle (suuuuper goda, tro mig!), munkar och varför inte lite lösgodis