24 sep. 2012

Almond-ieu

Ett mousse:te om du gillar tårta

De frysta tårtornas mästare - Almondy lanserade för ett tag sen tre nya tårtor - moussetårta på mandelbotten i smakerna Creamy Chocolate Truffle, Lovely Lemon Curd med frisk citron och Sweet Strawberry White.

Slarviga som vi är tappade vi bort de kuponger vi fick för att testsmaka och när vi väl hittade dem i flyttröran på Redaktionen så hade de gått ut...

Men skam den som ger sig - har vi en gång hängt upp oss på tårta så är vi mer eller mindre unstoppable. Eller iallafall ganska målinriktade - denna gång mellanmålsinriktade. Dags för fika.

De tre smakerna beskrivs såsom:
Almondy Mousse tårta


Creamy Chocolate Truffle
Len chokladmousse möter fyllig chokladtryffel,
på mandelbotten. Tårtan är överdragen med
mörk choklad och toppad med chokladdekoration.

Lovely Lemon Curd
Underbart syrlig citronmousse tillsammans med fräsch lemon curd på mandelbotten. Tårtan är överdragen med citronsmakande vit choklad och toppad med citronkrisp.

Sweet Strawberry White
Ljuvlig jordgubbsmousse och underbart god jordgubbssylt på mandelbotten. Tårtan är överdragen med vit choklad blandad med söta jordgubbar.

Almondy Mousse Lemon Curd
Vi slog till på en Lovely Lemon Curd. Och ja, den var underbart syrlig. Dessutom skönt len i moussen men väl fylllig tillsammans med mandelbotten men precis lagom att ta en liten bit av utan att svulla loss alltför mycket. Däremot var den lite lägre av vad man tror sig se på bilden. INte för att det förtar smaken, men ändå... Citronkrispen på toppen hade man klarat sig utan men kanske lite citrusskalrasp eller nåt istället. Hursomhelst god är den iallafall*

*Dessutom glutenfri som ju är finemang för de det berör, gäller tydligen alla deras tårtor

(Just det, alla bilder lånade från Almondy)

1 kommentar:

Lars Hultman sa...

Jag har testat Sweet Strawberry White och något mer kemikaliesmakande finns inte. Undvik den.