18 juni 2012

We stand corrected

Vi återvänder och upptäcker matglädje


För några år sen, typ tre, åt vi hamburgare på Riche i Stockholm. Då var det en skapelse med skivat lantbröd, tråkigt kött och hamburgerdressing.

Hamburgerdressingen är kvar, som en sidogrej att lägga på själv men annars är det annat ljud i köttskällan. Heinz ketchup sätts fram med en självklarhet likt inget annat och senapen som ackompanjerar är av typen sötstark - ingen hamburgerfavorit för Redaktionen men bättre än söt vanlig senap.

Redan vid beställning frågas du om hur du vill ha köttet och bara där har du en garant för att man tar det på hyfsat allvar i köket. Dessutom levereras den efterfrågade medium rare-burgaren just så. Rosaröd och dripping juicy. Brödet är inte hembakt men heller inte butiksköpt och är rikt bestrött av sesamfrön. Konsistensen är mjuk och väldigt mottaglig för köttsafter, kanske lite för mosigt mot slutet men inget som den här Redaktionen klagar på.

Pommesen till är av typen "hemgjorda tunna med skal kvar". Okej goda.

Här har vi gått i flera år och ondgjort oss över Riche och deras burgare - men nu kryper vi till korset och säger "vi hde rätt då men fel nu". Burgaren på Riche för 195 är bra.

Inga kommentarer: