4 juni 2012

Hamburger-SM 2012 avgjort

Årets hamburger-SM har gått av stapeln

En av de finaste priserna man kan vinna i Sverige är Hamburger-SM, en tävling som i 6 år har plockat fram det bästa inom svensk hamburgerkonstnärlighet hos oss svenskar. Bakom priset står MAX som verkligen lagt beslag på epitetet hamburgare på svenska - så vad är mer passande än att just de får stå får svenska mästerskapen i hamburgare?

Frida Pettersson, Hamburger-SM, Max

I år var det 5 finalister som kämpade om titeln. Vinnare ur den striden gick Frida Pettersson, 20 år från Luleå med sin skapelse - Grand de Garlic.

Vinnarburgaren innehåller: dressing (green&garlic) sallad, tomat, kött, smält cheddarost, lökringar, jalapeños, bacon, cheddarost samt bröd. (friscobröd).

Alla på Redaktionen torkar saliven ur mungipan efter den burgarbeskrivningen och ställer sig upp och applåderar och hurrar för Linda!Nu hoppas vi på att burgaren dyker upp på menyn - vid förfrågan till MAX får vi svaret: "Tyvärr vet vi inte än om den kommer upp på menyn. Det ska stämmas av i produktgruppen innan det beslutet fattas. Men, den var otroligt god så vi får se vad som händer."
hamburger-SM

Vi hoppas!

2 kommentarer:

bark sa...

Tråkig.

Jag ser inte vad som uppenbart skiljer den här från andra kampanjburgare på Max. Var det ett krav att deltagarna bara fick använda Max' ordinarie ingredienser?

Xtian sa...

bark: tror det var Deluxe-kött som var krav, annars fritt. Om man ska låta det köttet få spelrum kan jag uppskatta lite renare smaker och inte för mycket tjolahoppsan. Men visst, det är ju ingalunda unikt - även om det kanske inte ofta dyker upp vitlöksburgare på menyerna