27 juni 2012

To Hellmann's and back

Nya dressingar och 2 smaksatta mayos att berätta om

Världens bästa majonnäs för att ha på hamburgare, Hellmann's, skickade över lite nyheter för oss på Redaktionen att ta oss en titt på. Och som vi tittade.

Det var ett gäng med grejer men det vi valde att berätta om för er är deras 2 smaksatta majonnäser och några av deras dressingar.

Hellmann's DressingDressingarna - Balsamico, Honung & Senap samt Caesar, är goda men delar alla samma dilemma - de är lite svaga i smaken. I och med att flaskorna är hyfsat små, eller normalstora kanske man ska säga, så känns det som om man behöver en halv flaska till 2 portioner sallad. Iallafall när man kör Honung&Senaps-dressingen som för övrigt är den godaste.
Hellmann's DressingBalsamicon är bra, perfekt för en picknick eller båten när du kanske inte vill stå o mixa egen(men med tanke på hur olivolje-och balsamicosugna alla är så kan man väl ge sig fan på att alla har en liten specialdressinghylla i kabyssen nurförtiden. Nädå, vi är inte bittra..) men samma sak här - lite svag i smaken. Eller så är det kanske så att vi är sjukt dressingsugna och bara förväntar oss smakexplosioner och sen vill ha allt lite extra kladdigt? Flaskorna är på 250 ml och går loss på nånstans under 30 spänn.

Hellmann's majonnäsHellmann's majonnäsMajonnäsen - Hellmann's fokusområde och nåt som man har sysslat med sen typ 1905 - har tagit ett steg till. Innan har de gett marknaden smaksatta majonnäser såsom senap, vitlök och chili. Nu med en twist av Wasabi och med en twist av karamelliserad lök.

Både dessa är mycket goda. Wasabin spetsar till den mjuka härligheten lite och ger en smak av hetta utan att skrämmas alltför mycket i munnen. Perfekt till den ugnsstekta lax som vi äter som andra äter...ja, nåt som folk äter ofta.

Den karamelliserade löken märks lite svagare, de två smakerna, den av majonäsen och den av löken är ju inställsamma båda två vilket inte ger en jättedominans i truten. men, det är en len sötmjuk smeknning som vi kommer att lägga på våra hamburgerbröd i sommar eller på de kalla köttbullsmackor vi alltid har med oss och äter vid Brahehus längs Europaväg 4, precis efter Jönköping.
Kostar också nånstans precis under 30 pix och är på 250ml per plastflarra.

Inga kommentarer: