20 juni 2012

"Final i My Burger"

eller "dagen då jag åt 10 burgare i rad"

Så blev det då den där dagen - dags att sitta som jurymedlem i "My Burger". Tävlingen där man fick tävla med sina recept på smaskiga burgare och sen utlämna sig till folkets röster.

15000 bidrag och 60000 röster senare satt vi där med 10 finalister och bara 5 som skulle gå vidare och få sin burgare som kampanjburgare i höst.

Det absolut bästa med den här dan, ja förutom att få sitta i ett konferensrum som heter "Quarter Pounder", eller att få äta 10 burgare i rad, eller att se McDonald's proffsiga personal och marknads/pr-maskineri rulla på, eller att få se allt merchandise som McDonald's-personalen kan få/köpa eller att...ja, ni fattar.
Men - det som jag försöker komma till - att få se de tävlande som var så otroligt laddade och stolta över sina skapelser och ta del av deras tankar och idéer och smaka på resultatet.

Också att få se deras coacher - personal från olika McDonalds-restauranger i Sverige som hade kommit dit för att agera lite mentor och coach till var sin tävlande. Deras insats var föredömligt entusiasmerande - som om det var deras egen burgare som presenterades. All heder åt dem för det de tillförde i stämning och glädje.

My Burger McDonalds Vinnare JuryVisst, att sitta i jury med Johan Jureskog som har en skön burgarinställning och ett kritiskt kocköga smakade ju kaka det med. Eller att få träffa Pernilla Wahlgren som med sin avväpnande härliga personlighet gick loss med energisk kärlek till bland annat bea. Eller varför inte Jonas - killen som vann FB-tävlingen som McD's-fan och fick vara med - skön kille som med spontanitet plockade ut godsaker ur varje burgare. Och inte att förglömma - mycket coola Benedikte som är Nordens största franchisetagare och en fascinerande och härlig kvinna som brinner för sitt burgarjobb.

Om det var "rätt låt som vann?" Japp, det var det. Alla 10 var goda - jo, det var de, jag är inte sjysst på nåt sätt - men det var 5 stycken som stack ut lite extra och som gjorde delarna till en större helhet.

Om jag har nån favorit? Japp, men det håller jag för mig själv och går loss under kampanjveckorna i höst.

Se film här om du vill se lite från dagen:


Vinnarna blev:
Daniel Myrhed (Sweet Bacon BBQ)
Jakob Gunnarsson (McBumble)
Simon Handborg (McSlimme)
Robin Holmberg (McMild & Cheese)
Fredrik Boström (McHarmony)


4 kommentarer:

Taco sa...

Du kan ju inte stå och twittra när du ska synas i TV! ;-)

Spännande att se vad det blir för burgare i höst.

Johan Tennbäck, McDonald's Sverige sa...

Det var verkligen kul att ha dig med i juryn Christian!

Vänliga hälsningar
Johan Tennbäck, McDonald's Sverige

bstark sa...

Tjejer kan inte göra burgare. Är det en slutsats man kan dra?

Xtian sa...

Taco: man vill ju hålla alla läsare uppdaterade...

Johan: ett sant nöje!

bstark: man kan dra slutsatsen att burgare gjorda av tjejer inte kom till final. Mer än en då.