16 maj 2012

Tre Solar

När förutsättningarna överskuggas av besvikelsen

En erkänd regissör, ett samlat skådespelarsverige, en bamsebudget. Och ändå så får man se en film som får Ingelsta Kalkon att vilja byta råvara för att inte förknippas med en klassisk kalkonfilm.

När man tar i så mycket och har förutsättningar för att lyckas - och slutresultatet blir en enda stor besvikelse. Exakt så är våra känslor inför två återkomster i hyllorna.

Pågen Gifflar KanelPågens Gifflar Kanel - en produkt där man har på nåt sätt undgått att få Livsmedelverkets strålkastarljus på sig och fått med knark i degen. För det finns ingen annan förklaring till varför man inte efter första tuggan kan göra annat än äta upp hela påsen. Det är ett erkänt faktum.
Så med detta med sig - overkligt goda knarkbullar. Och med tillägget "choko" - dsv chokladsmetröra in emellan de små brödvecken borgar detta för en smaksensation - som en bagarens speedball. Kan man tycka.

Men - så är inte fallet. Knarkänslan är som bortblåst - som att förvänta sig kola men få en påse bikarbonat.
Kvar är en tom smak, en smak av torrt bröd som smetats in med dålig blockchocklad. Smaklöst, torrt och trist.
Enda anledningen att äta är som avvänjningskur mot den drog vi kallar kanelgifflar.


Marabou Jordgubb

Andra delen i vår följetong "Tre Solar och två besvikelser" kommer från en stork. Nämligen Maraboustorken. Vännerna på Kraft har dammat förra årets sommarchoklad - Jordgubb och relanserat den i butik. Folk verkar gilla det - men vi vet ju alla hur folk är....
Torkade jordgubbar är jättegott som naturgodis. Frystorkade sådan i mjölkchoklad är det inte. De har liten eller ingen smak förutom en sockrig förnimmelse i kombination med den redan söta mjölkchokladen. Det knastrigt torra ger inget härligt knusper, bara ett snabbt "kross" och sen dammsmuligt som blandas upp i mjölkchokladen - som då blir bitvis grynig. Och jag blir grinig.
En underbar choklad för sig, en tanke med jordgubbssmak som är god - som i verkligheten bara blir dammknaster och sötsliskigt grynigt.

Så vill du någon något ont, här är receptet: hyr Tre Solar, köp en påse Kanelgifflar chock och en stor Marabou Jordgubb och du har dig en afton av ren och skär hemskhet.

Eller har vi fel - challenge us i kommentarerna!


(bilder är lånade från Pågens hemsida och Marabous FB-album)

4 kommentarer:

dubbelmackan sa...

Fantastiskt bra. Formulerat alltså. Knarkbullar...

Emma sa...

Hej Christian, jag såg en bild och tänkte på dig :)

http://www.xerxy.com/wp-content/uploads/2011/11/pizza-sleeping-bag.jpg

Och vad gäller kanelgifflarna, jag håller med dig, de är supergoda. På vårt senaste barnkalas satte de små liven till min förvåning (och besvikelse kanske, desto mindre kvar till mig?) i sig de två påsar jag skaffat hem. Barn brukar ju annars äta typ en halv av något innan roligare saker än fika lockar (ja bortsett från våra barn då). Det var säkert knarket.

Xtian sa...

dubbelmackan: tack, det bara kom till mig...

Emma: älskar att ha läsare som tänker på mig - speciellt när de ser en pizza-sovsäck!

Martin Stennek sa...

I know right! Gifflar är och förblir ett av världens moderna mysterium. Det är som kanelbullar och opium i ett.