24 maj 2012

Steak Deluxe

MAX cementerar sin plats i super premium segmentet. Helt själv


Sveriges svenskaste hamburgerkedja - MAX fortsätter att rulla ut burgare inom "Grand deluxe"-portföljen.
Ett försök till att ha en egen super premiumburgare i snabbmatmiljö. Konkurrenterna har i varierande intensitet försökt med Anguskött och annat för att markera kvalitetsskillnad och prissätta därefter. I vår mening är det bara MAX som är ihärdiga och konsekventa med sin satsning. Sen kan man ju alltid diskutera hur motiverat det är med en extra lyxig produkt i en miljö som knappast inbjuder till extra lyx och som du får dela med andra vanliga produkter. Känns priset motiverat för det?

Denna omgångs burgare heter Grand de Luxe Steak Burger och består av "saftigt svenskt nötkött, steak sauce, cheddarost, béarnaise och rödlök."
Inte Steak-versionen. Fanns inge bild tillgänglig


För den vane FFL-läsaren så vet ni att för oss på Redaktionen så börjar en MAX-burgare alltid i lite uppförsbacke - hur opartiska vi än försöker vara.

Men - med detta sagt så får vi faktiskt medge att den här inte alls hade några problem med en uppförsbacke för den kickade igång på alla smakcylindrar direkt. Långt bättre än förväntat, däremot kanske inte en självklar 85kronorsprodukt.

Steksåsen är mycket bra och ligger som ett klettäcke på burgaren. Bearnaisen ligger inblandad bland grönsakerna, lite undangömd såd'är - vilket passar denna ganska mesiga kopia av en bearnaise.Det är mer en varm smörsyrlig dressingklick som ackompanjerar helheten ganska bra och ger det en härligt fettkladdig smak som kompenserar lite för hamburgerrestaurangens akilleshäl - det genomstekta torra köttet. Även om det i Grand deluxe steak burger inte är så farligt. En helt okej saftig köttpuck som är hyfsat tilltagen och bra köttkänsla(återigen i relation till allt annat som finns inom hamburgersnabbmaten) trots det vanliga meseriet i smaken med potatisflingor och ströbröd som lyfter fram klassisk svenska pannbiffkänlsa. Men ändå - en helt okej burgare. God.

Varvet runt och vi är tillbaks till 85 kronorsfrågan - är den värd det? Hade vi fått den service och snabbhet vi annars brukar få på snabbmatsrestaurangerna så ja, kanske. Men när det tar orimligt lång tid och det inte finns fyllda ketchuppumpar eller för den delen nån som håller rent i restaurangen precis innan lunchtid (11.35) så vetifasiken, för då kan vi käka annat för en 55-lapp med samma upplevelse. Lyx är inte en produkt, det är en upplevd känsla, tänk på det MAX(speciellt ni på Nova Lund-restaurangen).

Men god burgare tycket vi nog. Återkommer när vi ätit igen eftersom vårt test gick bokstavligen på 2 minuter pga orsaker.

1 kommentar:

bstark sa...

Bilderna på deras puckar är långt ifrån verkligheten.

Tycktre den var okej, som gästinhopp gjorde den sig bra.