8 maj 2012

McWrap to the test

Vi betar av 2 av 4 av inslagen mat

McDonalds nya kampanjprodukter rullades ut idag - för att sen snabbt rullas in i en wrap. McWraps, som ni redan har läst om, har gjort entré på svenska marknaden.

Vi wrappade på för att hinna testa och skriva redan första dagen så att alla ni läsare kan sätta smaklökarna i förberedelse för vad som komma skall.

chicken McWrap

Vi testade två -

Chicken Bacon McWrap 
 "Krispig och panerad kycklingfilé med bacon, tomat, rostad lök, sallad, och vår goda Chicken-Bacon sås. Vissa kallar det en smaksensation. Vi stannade vid Chicken & Bacon McWrap."

Grilled Chicken McWrap
"Vad smakar bättre än nygrillad kyckling? Svaret är nygrillad kyckling ihop med tomat, gurka, sallad, lök, tomatsås, och savoury-sås serverat i ett färskt tortillabröd."


McWraps Chicken
McWraps-picknickSå här tyckte vi om de två:

Chicken Bacon McWrap: samma goda krasigt knuspriga kycklingbit som i Chicken Selects, en rostad lök som knappast syns då den harmoniserar färg- och formmässigt med kycklingknuspret men sticker till då och då smakmässigt. Baconet är ett salt inslag men inte mycket mer än så. Dressingen drar åt Ranch-hållet och är god. Grönsakerna spelar andrafiol men är icke desto mindre ett gott inslag. Den här kommer vi att äta igen, lätt.

Grilled Chicken McWrap: okey, grillad kyckling är mycket frikostigt användande av ordet grillad. Mer stekt. Men saftig. Ett bra inslag på en annars kycklingfrityrbetonad meny. Här spelar grönsakerna en lite större roll i dubbel bemärkelse gällande gurkan, som i vår lilla grönsaksfattiga värld är alldeles för tjockt skuren. Men kanske en petitess i det stora hela. Och i just det stora hela sp tar löken en alldeles för liten plats, den hade mått bra av att få vara lite större tjockt skurna ringar för att ge lite bett.
Dressingen med tomatsåsen som nån slags el maco-dressing-spinn off tillsammans med en annan lite krämig, för oss lite anonym dressing ger wrapen en lite skönt kladdig känsla och välsmak i den annars grönsaksdominerade brödstruten. En fördel här är att Grilled Chicken McWraps kan avnjutas kalla - nåt för er picknick-lovers att tänka på. Den här kommer vi också att äta igen.Just nu kan du också hitta gratis McWraps-kuponger via McAppen. Läs och se mer på kampanjsidan, där vi också hämtat text och bild.
Hur känner du för McWrapsen? Berätta


4 kommentarer:

Matilda sa...

Jag bor på landet, men ska till Växjö på måndag Jag vill inte lägga ut 60 spänn på någonting som visar sig vara äckligt. Tror ni ni kommer testa de andra två innan måndag?

Matilda sa...

Hej igen.
Kom på att jag lät otrevlig i min förra kommentar. Ber om ursäkt för det. Tack för en bra blogg

Xtian sa...

Matilda: Vi älskar dig! Världsbäst att ställa lite krav på rapporteringen och ha inställningen att man inte vill lägga 60 pix på att testa nåt äckligt! Tack vare dig så ska vi göra vårt yttersta, siktar på ett två-wrapstest imorrn, senast fredag.

Hela Redaktionen tackar för att du läser och skickar wraps-smetiga kramar!

bark sa...

Jag testade den grillade varianten igår. Noterade att de verar tillagas vid beställning, alltid färskt alltså.

Wrapen smakade, faktiskt, i stort sett som jag föreställt mig den innan. Mjuka milda smaker som fungerade bra ihop utan att sticka ut alltför mycket.

Min oro för att den skulle vara torr var obefogad, såväl sallad som dressing och kött var saftigt.

Förutom den förutsägbara kommentaren att rätten balanserade på tråkighetens avgrundskant kan jag nog bara klaga på att brödet kändes kallt, vilket gjorde varmrättskänslan något svagare.

Smart och smidig förpackning de har tagit fram, förresten. Jag lyckades inte kladda ner mig alls av att äta den.