30 maj 2012

Din burgare = My Burger

Svenska McDonald's tar till utländsk succétävling

Kommer ni ihåg att vi skrev om den tyska kampanjen "Mein Burger"? Där man kunde bygga sin burgare själv och tävla med den och få den som kampanjburgare på McDonald's meny. Den har kommit till Sverige nu. My Burger heter den.I pressmeddelandet står:


Om My Burger:
Det finns hela 66 olika ingredienser att välja mellan på My Burger-sajten. Man kan exempelvis välja fullkornsbröd, lantbröd eller traditionellt hamburgerbröd till sin burgare och självklart olika sorter av hamburgare, kyckling, fisk eller vegetariskt. Till det, olika såser, till exempel en spännande nyhet som lingon-créme fraiche eller en klassiker som bearnaise. Det finns flera sorters ost att välja på, bland annat Wästgöta Kloster, flera olika grönsaker och även ananas och chorizo finns på den digitala urvalsmenyn.

Därefter är det dags att döpa sin burgare och skapa sin egen reklamkampanj. I det digitala verktyget får man hjälp att enkelt kommunicera sin burgare och dela den med så många som möjligt via exempelvis Facebook och Twitter. Man kan även använda helt andra kanaler som sin egen blogg eller banderoller på stan. Alla medel är tillåtna för att vinna så många röster som möjligt och öka chansen att bli en av de tio finalisterna som får delta vid finalen i Stockholm.

My Burger-sajten nås via mcdonalds.se (www.mcdonalds.se/myburger) och tävlingen pågår från den 30 maj till den 17 juni, finalen går av stapeln vid McDonald’s huvudkontor i Stockholm den 19 juni då de fem vinnarna koras. Vinnarburgarna kommer säljas en vecka var under perioden 23 oktober till 26 november på samtliga McDonald’s restauranger över hela landet.
Nu har ni chansen att äntligen få snabbmatsburgare på ditt sätt. Bygg, skapa och kreera!


(Disclaimer: En av FFL's redaktionsmedlemmar - Christian, sitter i juryn för tävlingen och får betalt för det uppdraget - att under en dag sitta och bedöma finalistburgarna tillsammans med några andra jurymedlemmar. Bara så vi är transparenta.)

1 kommentar:

Ismamma sa...

De är lite fula, tycker jag, då de begränsar ens val utifrån vilket "kött" du valt. Jag valde en grillad kyckling och kunde då bara välja en sorts bröd. Dåligt!!