4 apr. 2012

Vahettere....nu igen

Ännu en korv på menyn

Knappt har tangentbordet svalnat förrän Scan lanserar ytterligare en korv - de tre förra räckte tydligen inte.

Nu tittar man mot Europas trailer park...förlåt "the empire where the sun never sets" - Storbritannien. I och med OS i London i sommar så ska vi naturligtvis äta engelsk korv, annat vore ju konstigt.
Korven som vi ska ha svårt att uttala heter Gloucester. Det är en "mild korv med en frisk äppelsmak, kryddad med salvia och ett litet sting av cayenne". Låter bra tycker vi, ett skönt avbrott mot alla korvar som tävlar om att vara så starka som möjligt.

Snabba fakta:

Gloucester innehåller svenskt griskött. Kötthalten är 73 %. Fetthalten 24 %. Korven är producerad enligt SÄRNÄR, vilket innebär att den är helt fri från gluten, laktos, ägg, soja-, mjölk- och ärtprotein. Den är stoppad i naturskinn. Konsumentpris ca 22.50 kr/förpackning

Och den uttalas "glå-ster", typ

Låter det smaskens? Eller vad för engelsk mat kommer att göra dig sällskap framför OS-sändningarna i sommar? Tell us in the comments

1 kommentar:

bark sa...

En betydligt intressantare brittisk korvnyhet är att stockholmska Taylors & Jones börjar få igång distributionen av sina korvar till Sveriges butiker.