24 apr. 2012

Utvald kylling

Krispig kyckling att dippa

McDonald's hann knappt slänga ner sina nya Chicken Selects i fritösen förrän hela Redaktionen stod där och hängde över disken. För första gången på länge åt vi kampanjprodukt redan första dagen den lanserades.

Chicken Selects är "Krispiga friterade kycklingbitar som serveras med en av våra nya goda såser. Välj mellan Smokey Barbeque, Sourcream & Chive och Sweet Chili." Skulle du kanske ha någon annan favorit bland deras dipsåser så "Självklart kan du även välja en av våra andra såser.".Eftersom hela Redaktionen är riktiga mesproppar ibland så valde precis alla att ta det säkra före det osäkra och valde "Smokey Barbecue". Något som kanske är lite fegt men mycket mycket gott. Inte riktigt så sötsliskigt som det annars kan bli.

Men nu är det ju inte dressingen vi pratar om - utan la pièce de résistance - kyllingen. Ganska stora strips av kyckling, typ en smal filé delad på hälften eller en stor filé delad på tre, panerat och fritera så det blir sådär hård, ganska storsmulig panering, lite knaperklumpar utanpå liksom. Gillar man det så är det här världsbäst. Är man mer åt finoanering med tunn hinna så kan man beställa nuggets i stället. Nä, det här är paneringarnas knogslagsmål som ger dig törnar i munhålan och en kamp för tuggmuskulaturen. Kargt knaprigt. Gott.

49 pengar kostar kalaset och då ingår en mellanlärre och mellanpommes. Inte dyrt, ej heller värsta klippet. Men gott.


2 kommentarer:

Sofia sa...

Instämmer. Goda och rika med smakrik kyckling. Du skulle tagit Sourcream dippen dock. Fantastiskt. Men mina "nuggets"-ungar tyckte att de var lite för likt Kinesmat (mamman håller inte alls med dem och åt upp allt!).

Anonym sa...

Vill påpeka att det är innerfilé ;)
Och för det andra så är "kinesisk" friterad kyckling annorlunda då dem använder jäst i sin frityrsmet ;)