13 apr. 2012

Söta Arga Fåglar

Spela spelet - ät godiset!


Angry Birds - spelet som alla spelar eller har spelat är fortfarande på ett segertåg över världen. Och som en normal kommersiell produkt på 2000talet så finns det inga spärrar för vad man kan göra med lite licensrättigheter.

Vi har sett eller hört talas om kokbok, film,  kläder och nu även som godis.
Fazer - det finska företaget (see the connection...?) släpper i början av juni två olika påsar med Angry Birds-gotter. En påse med "arga fåglar" och en påse med "onda grisar", ägg och byggbitar. Den förstnämnda med smak av jordgubbe, lime, apelsin, skogsbär och kola fylld med fräsch citron, i den sistnämnda smakar grisarna päron och äpple. De sockerglaserade äggen gömmer ett mjukt karamellhjärta och byggbitarna smakar citron, passionsfrukt och ananas.

Till sin hjälp i att lansera allt detta har man ett ack så populärt web- och sociala medier-tema med både kampanjwebb och Facebook-sida. Inte illa pinkat för två påsar godis kan man tycka - men då ska man veta att det ligger en lansering i 40 länder på lut inkl. Kina där man kanske säljer mer än ett par påsar på varje Statoilmack, typ...

En snabb avsmakning av de "goda fåglarna" renderar en smak liknande de stora mjuka Tutti Frutti-godisarna som funnits ett tag. I Angry Birds pratar om smaksättning med naturliga smaker av bl.a. jordgubbe, lime, apelsin och citron. Och det smakar fräscht, segtuggigt mjukgodis. Om vi köper det är det kanske inte för just Angry Birds-hajpen men för att det var hyfsat gott. Sen är det ju lite kulsmart hur de har separerar onda och goda likt uppdelningen i spelet.

Hur känner du? Vill du vara en del av hajpen? Gillar du mjukt fruktgodis och känner att detta lockar och vilken av fåglarna är din favorit?

1 kommentar:

bark sa...

Finskt godis utan tillstymmelse till salmiak? Jag är chockad och upprörd!