22 apr. 2012

Mmmm...

...atig recension


Äntligen har Redaktionen lyckats komma loss och testa M BaconMcDonald's. Lite sent kanske men det finns säkert ett gäng dagar kvar på kampanjen så att ni inte missar chansen att testa.
Eller risken?För det här är en lite kluven recension, vi har fastnat lite och har svårt att bestämma oss.

Men först burgaren:

"M Bacon - Burgaren med ciabattaliknande bröd, knaprig bacon och en smakrik kryddressing. Allt detta tillsammans med krispig bataviasallad, solmogna tomater och lagrad emmentalerost."

Som ni ser har man hållit igen på "heta" kryddor eller "exotiska" toppings. Mer en klassisk burgare med lite tweeks på ingredienserna. Och detta ger oss två spår:M - mästerligt
Brödet är mjukt men lite tuggvänligt segt, lätt mjöligt som ger härlig känsla av "bondbröd". Fräscht sallad ger krispighet och tomaten ger skön fuktighet. Köttet är välstekt med en hint av rökighet och med sältan från baconet har man en köttupplevelse utöver det vanliga snabbmatsköttet. Osten lämnar en svag men omisskännlig  touch av emmentalerns sötaktiga nötighet. Dressing är mild, kanske något för lite distribuerad över burgaren men milt majonnäsig i smaken.

M - medioker
Som vanligt har man försökt rida på nån annans våg och låter ciabattan ta stryk med ett ganska hamburgerbrödlikt bröd, bara lite segare. Mjölet ovanpå ger bara smulkladdigt intryck. Sallad fyller upp och tomaten ger den vätska som behövs för att ge lite saftighet. Baconet är för ovanlighetens skull saltigt gott och spelar bra med köttet. Osten är mild men ger välbehövlig smaktillsats då dressingen som ligger ganska dold inte ger mycket mer än svagt majonnäsig touch.


Så. Ni ser vårt dilemma. En hyfsat klassisk burgare om man ser till innehåll - kött, sallad, tomat, ost, bacon, dressing och bröd. Kanske är det det som ger oss känslan av delikat enkelhet, men, samtidigt i ett tidevarv då det jagas smaker till höger och vänster har man en burgare som inte sticker ut nånstans utan bara är.
Alternativ ett är det som ligger oss närmast om hjärtat men med alternativ två ivrigt pockande på vår uppmärksamhet.

Vad tycker ni andra? För vi är hundra på att några av er har testat. Berätta!

1 kommentar:

bark sa...

Jag tyckte mest den påminde om en torr smörgås med varmt kött i. Lite småtrist.