10 apr. 2012

Guilty pleasures

Vi rannsakar oss själva - och er

I biurst på annat så delar vi med oss av en tanke och hoppas på både återkoppling och kanske ett och annat avslöjande.

Ni vet hur man ibland sitter hemma och är sugen på nåt men vet inte vad. Man står där med kylen öppen, sneglar mot skafferiet och vet inte riktigt vad man egentligen är sugen på eller vad man få ihop på det som finns hemma. Då blir det en del ganska äckliga idéer som dyker upp men som kan bli en signum-snack när ingen ser, en guilty pleasure. Eller helt nya smakkombinationer man kan leva med och visa upp....

Vi menar inte att "när jag är själv drar jag i mig en påse mandelbiskivier och struntar i nyponsoppan" eller "jag kan lätt klämma en hel limpa och bara käka mackor en hel kväll". Vi menar kombinationer du aldrig ser i Sveriges Mästerkock, saker som:

- bröd med smör, en liten sträng remouladsås, rostad lök och en ostskiva


- pasta blandad med överbliven bea (och egentligen vad som helst med bea. Och ja, vi hatar förkortningen "bea", men här passar den perfekt) och "en droppe" ketchup


- varm choklad som man hyvlar ner en bit ost i och sen äter ur chokladen, halvsmält


- popcorn med Worcestersås droppad friskt över


- Falu rågrut med smör och liite lite Obo'y-pulver strött över. OBS! andas inte in när du tar en tugga...

Nu är ju exemplen ovan bara just det - exempel, saker vi har "hört på stan" och något "en kompis granne" hade gjort.Har du samma erfarenheter? "Hört från nån" eller "sett på YouTube"? Något du vill dela med dig av - nåt som du aldrig skulle berätta på den där parmiddagen eller i lunchrummet på jobbet? kom igen - här är vi alla vänner.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Dom flesta fantastiska sakerna uppfinner man ju när man är bakis.
Kanske inte överdrivet så konstigt som exemplena ovan, men eh..

Numera vet jag att en grillat toast inte bara innehåller ost och skinka, utan även mjukost med baconsmak.

Mjukosten smälter sönder, och brödet absorberar det på en gång, vilket leder till en toast mer krispig än vad jag kan beskriva här och nu.

Som komplement till detta fungerar självklart gårdagens fetaoströra, med oändligt med vitlök i.

Sen kan jag absolut erkänna att jag doppat ostbågar i ostbågedipp, men det är en annan femma.

dubbelmackan sa...

Är ganska bra på guilty pleasures, men det brukar oftast vara av det traditionella slaget. Typ en hel ost, själv. Eller en påse chips + dipp, själv. Men enda gången jag får riktigt dåligt samvete är när jag skedar upp glass och gör en smör- och gräddbaserad chokladsås as the icing on the cake. The butter icing.
Ändå nice.

Philip sa...

Macka med ost & kaviar. Doppa pommes i milkshake. Knäcke med smör och rödlök. Macka me banan. Turkisk peppar shot med apelsinjuice. Dansksalami med rostad lök och remulade. Gnutta salt på ölen. Gurkstänger med flingsalt och citron. Pizza med kyckling banan curry bea lök och jalapeno. Kebab/gyros-pizza med pommes på. Salsa på hackad jalapeno,saltgyrka och majs. Saltafisk godisar och sockerbitsgodisar. Har säkert miljoners andra knäppa konstellationer som jag doc inte kommer på nu

Catta sa...

Har bara en. Kungsörnens idealmakaroner (INTE finpasta här) med lite för mycket bregott och riven arla hushållsost än vad som är hälsosamt. Plus ketchup såklart.

Smält hushållsost är för övrigt sjukt gott som ensamrätt. Men det tycker jag bara när jag är ensam hemma.

Måste dock säga att jag blev lite illamående av "recepten" i texten.

Anonym sa...

Min man vinner racet! Falukorv och kalaspuffar!

PaddySe sa...

Kokt spaghetti (vanlig, inte det där fibertjafset) och jordgubbssylt.