13 apr. 2012

Glory to Gloria's

Mycket bra burgare


I jakten på Skånes bästa burgare så kom möjligheten att få smaka på den av många rekommenderade burgaren på sportbaren Gloria's i Lund. Vanligtvis är ju sportbarer ganska trista tillställningar där maten inte spelar andra utan snarare tredjefiol och så länge det är salt och flottigt så tror man att det är okej. Men det är det ju inte. Redaktionen satte sig ner med ett par design- och fotobloggare     (1, 2, 3 och 4) för att kolla läget.

Gloria's har ju den fördelen att det är ju inte en kedja utan finns bara i Lund även om man försökte sig på en Malmöäventyr för ett gäng år sen. Det gick sådär och man gjorde det man gör bäst - driver sportsbar i Lund. Och serverar bra burgare.

Ja, låt oss förstöra överraskningen redan där -det här är gott! Gloria's gör det lätt för sig att servera härliga burgare genom att ha färskmalet kött och egenbakat bröd. Bara där har du en otroligt bra grund att stå på. Menyn hålls enkel med bara ett fåtal men genomtänkta burgare som inte nånstans verkar vara klichéburgare eller nån slags standardlösning för burgarmenyer.

Det enda som vi gemensamt tyckte var lite konstigt var att en "cheeseburgare" innehåller ädelost som default. Vi är av åsikten att det då ska vara "vanlig ost" och om det är ädelost så går det under nån slags "cheeseburger deluxe" eller "daredevil cheese" eller nåt. Men med lite förstående och följsam servis så var det lätt att ordna - vi beställde en cheeseburgare med "vanlig ost".


Burgaren kommer odressad, dvs alla tillbehör(utom osten) ligger på tallriken och du får själv sätta ihop den efter eget önskemål - något som vi verkligen uppskattar då en clean burger är det bästa som finns.
Vi valde att lägga lite rödlök, tomat och ketchup och senap på vår burgare. Och det var nästan för mycket - köttet, som var bra levererat efter önskemålet "medium rare", tillsammans med brödet som var smakrikt, lagom fluffigt och lite briochesegt i ytan -var en kombo som räckte långt utan tillbehör. Osten var det enda som stack i ögonen lite. Utan att ha en aning så kändes det som om osten inte lades på vid stekning men snarare under en värmelampa efter tillagning av köttet. Det var lite segt i konsistensen och i en klump lite på sidan av burgaren. Bra smak men lite geggaklump blev det allt.

Dressingen till höll vanlig hamburgerdressingstandard, coleslaw:en var kanske lite för majonnäsig för vår smak och de hyllade pommesen som var rejäla bitar var lite svajiga i kvalitén - den del lysande och del var mer som klyftpotatis i konsistensen.

Men so far i Skåne har vi inte stött på nån burgare som kan tänkas slå den här. Det säger i och för sig inte så mycket då vi har varit sparsamma med hamburgerbesök på restauranger hittills.

Oavsett det - en bra burgare äter du på Gloria's i Lund.
Frågor eller kommentarer på det?

2 kommentarer:

Gustav sa...

Jag gillar det jag ätit av Texas Longhorns burgare på lunchen sen de öppnade sitt Malmöställe.

Anonym sa...

Devilburgaren var fantastiskt god hälsar en av fotobloggarna. Och det var fantastiskt bra att kunna välja grekisk sallad till istf pommes frites.

Hade de bara haft lite bättre vinglas och jag hade sluppit se näsincidenten hade jag gett högsta betyg. :-)