14 apr. 2012

Dagens korta klipp

Ni får klara er själv idag

Redaktionen tar en liten vårresa till Köpenhamn för att äta smörrebröd och dricka snaps. Åter imorgon. Tills dess är det lärarlös lektion och ni får prata kring följande ämnen:Ranch Dressing - the new ketchup - I USA är Hidden Valley Foods ute efter att ta över lite marknadsandel och tallriksandel från ketchupen. Man har gjort en dressing som är lite tjockare och som kan ge en ny upplevelse till dina annars ketchupdränkta maträtter. I USA kanske detta funkar men känns inte som att Sverige är så "Ranch-förberett". Själv har vi ju i Sverige sett Thai chili-såsen bli 2000talets ketchup litegrann. Diskutera - kan Ranch ta plats i våra ketchuphjärtan? Är Thai chili-såsen 2000talets ketchup? Finns det nåt annat som kan vara en utmanare till ketchupen?Food trucks - nu börjar den annars mer specialiserade men ack så trendriktiga lilla hörnan av snabbmatsvärlden - Food Trucks- att bli mainstream. I USA rullas det ut matbilar även från de etablerade kedjorna vilket ju är ett tecken på att det är något som är här för att stanna...och att det har blivit just mainstream. Vi älskar ju konceptet med rullande serveringskök där du kan få lyxig vällagad mat snabbt. Frågan är då - finns det en marknad i Sverige? Är kundunderlaget tillräckligt stort och finns betalningsviljan. Och vad skulle funka bäst som mat i en food truck i Sverige? Diskutera.

Så, nu får det vara nog. Ta helg nu. Ät länge och väl, men gärna nåt som serveras snabbt...

3 kommentarer:

MrArboc sa...

För min del kan nog ranch fungera, jag använder redan nu Rydbergs hamburger- eller Mexicana-dressing istället för ketchup till korv. Rekommendera BTW!

Food trucks? Suovaskebab skulle fungera här uppe i Lappland. Langos?

(Verkar fortfarande inte gå att kommentera med open-ID. Byt till wordpress;) )

Ismamma sa...

Åh, hittade denna underbara blogg först idag och läser nu bakåt för att se vad ni skrivit om. Och detta inlägg är helt i min smak som ÄLSKAR Ranch dressing. Har länge försökt hitta en dressing som är "vit" och inte har smak av tomat (som jag inte gillar) så jag blir supernöjd om denna dressing kommer till Sverige!!

När jag bodde i USA på tidigt 90-tal hade Burger King en fantastiskt god kycklingburgare: grillad kyckling, grovt bröd, lite sallad och Ranch dressing. Underbart god! Saknar den...

Xtian sa...

Välkommen Ismamma, kul att du gillar.