27 apr. 2012

Hot sandwich - hot topic

En 70talsklassiker blir chips

Fjärran är de bruna köken med smörgåsgrillen som förgyllde en lördagskväll, studentrumsköken där smörgåsgrillen gick varm veckans alla dagar eller fotbollföreningens fikabod där en hungrande ungdom stärkte upp sig inför tåfjuttar och lertacklingar med en svensk klassiker - den varma mackan.

Nu tar Estrella steget in i matchen - med chips som smakar "Varma mackor". Låter exakt hur konstigt som helst. Om det låter aptitligt låter vi vara osagt, Redaktionen är lika delad som röda havet med Moses vid strandkanten.

Men - märk väl, det är chips med smak av grillad ost och skinka - så det saknas ju till exempel den tomma varmknastriga smaken av rostat vitt bröd.

Vi återkommer så snart vi har fått tag i en påse. Release är nästa vecka men  enligt Facebooksidan så säger man att "vi har hört att de GÅR att hitta redan nu..."I frånvaro av testexemplar drog vi med oss hem en tub av OLW "Solo's" - Pringle-chips på svenska. Då blir det lite tjockare och mer rejält. Smaken Sour Cream and Ranch är tung och kraftig och lite bedövande- Det i samklang med det lite tjockare chipset gör den här produkten lite däven, man bli lite däst efter bara några stycken. Lite för övermäktig. Tycker vi då...

Vad tycker ni?

4 kommentarer:

Martin Gunnarsson sa...

Jag kommer ihåg den gamla fina smaken Cheddar & bayonne, mina favoritchips en kort stund i mellanstadiet eller något. Sen försvann de.

Anonym sa...

Jag tror de där varma mackor chipsen kommer vara skit äckliga.

Catta sa...

Solo's med havssalt går ner.

Vad gäller varma mackor, var kommer sour cream in? För jag antar att den ändå finns där. Menn jag fattar inte det här längre. Om man inte vill känna smak av chips ska man väl inte käka chips. Då är det väl bättre med något annat. typ riktiga varma mackor med smält ost, skinka och framföra allt själva brödet då.

Johan sa...

Vi kör mycket smörgårgrill. Både jag och kidsen gillar skarpt! Man kan ju ösa i i princip vad som helst. Underbart!