20 mars 2012

Svensk mästare i Pizza!?

This just in..the oven

Oediterad pressinfo följer:


Den 25 april, på Gastro Nord, tävlar Sveriges bästa pizzabagare om titeln Sveriges Pizzamästare. Årets finalister kommer från Kiruna, Stockholm och Tomelilla. .


Pizza-SM arrangeras av tidningen Fast Food Magazine och syftet med tävlingen är att lyfta fram goda exempel bland pizzabagarna, deras yrkeskunnighet och kvalitetsmedvetenhet.  
 De tre finalisterna är:


- Ali Chahrour, från Pizzeria Paladium i Kiruna, tävlar med bidraget ”Härk special”, som bland annat innehåller rökt renkött och kantareller.
- Camilla Seidl, från Vapiano i Stockholm, tävlar med bidraget ”Chèvre con fichi, som bland annat innehåller chèvre, fikon i rödbetsmarinad, ingefära och citron.
- Marre Ramzi, från Pizzeria Milano i Tomelilla, tävlar med bidraget ”La Miran”, baserad på tonfisk och jalapeño.


Under finalen ska de tre finalisterna baka sin egenkomponerade pizza och en klassisk pizza, Capricciosa. Bedömningen av pizzorna görs av en namnkunnig jury med bland annat Malin Söderström, fd medlem i Svenska Kocklandslaget och numera krögare på Moderna museet i Stockholm, Tommy Myllymäki, silvermedaljör i kock-VM, Bocuse d´Or, 2011 och känd från TV4s Matresan, och Tom Sjöstedt, vinnare Årets Kock 2008 och medlem i Svenska Kocklandslaget, ska bedöma smak och kvalitet. Arbetssättet bedöms av 2011 och 2010 års vinnare Tony Gerasovski och David Smith och Michel Arvblom, etta i Pizza-EM, och sjua i Pizza Challange, VM, 2011 i Las Vegas. 
Svårt att inte berätta om en av Sveriges mest intressanta tävlingar. I gränslandet mellan finpizza och fulpizza får vi se hur proffsen får gå loss med kreativitet och samtidigt visa upp sin yrkeskunskap för namnkunnig jury.
Roligt att se både geografisk spridning, att Vapiano är med som kanske inte alltid seglar upp som en normal "pizzeria" - även om vi alltid väljer deras pizza framför nåt annat.
(sen undrar man ju lite spontant över varför 1) vi inte vet att det går VM i Pizza i Vegas och 2) varför vi inte fått nån pressinbjudan inkl. resa dit....)

Vilken pizza tycker du låter godast? Kommentarsfältet är ert!

1 kommentar:

catta sa...

Härk Special. Utan tvekan.