13 mars 2012

Sommardrycker

Två nyheter som väcker sommartankar

Spendrups - det privata alternativet som det kallades i många år, numera mer framgångsrikt marknadsfört som familjeföretag med koll på allehanda drycker. Duktiga helt enkelt.

Nu får vi ynnesten att läsa om två nyheter ur deras kommande sommarportfölj - Alkoholfri Briska Päron och Jinx Citrus Myth.Alkoholfri Briska Päron - "en cider för alla dem som tycker att torr cider är för torr och den söta för söt. Med sin lite vuxnare smakkaraktär är Briska Päron Alkoholfri därför perfekt för dem som söker ett festligt alternativ till alkoholhaltiga drycker." Vad säger man - jotack, det låter som ett alternativ för den som kör och inte vill dricka läskeblask eller 8 liter kolsyrat vatten, som det brukar bli. Nu får vi bara hoppas att det håller produktlöftet om att inte vara för sött, för då kan vi lika gärna dricka läsk.
Finns snart på ett Systembolag nära dig. Kostar runt en tia.
Jinx Citrus Myth - "Färdigblandade drinkar är här för att stanna. Nu lanseras Jinx Citrus Myth – en färdigblandad drink gjord på vinbas för vintertrötta svenskar som törstar efter sommarnyheter. Enkel att servera, bjuder Jinx Citrus Myth på en klassisk drinksmak av citron och lime."
Okej, nu ska vi stanna upp och fundera lite på texten och läsa vad det egentligen står - "Färdigblandade drinkar är här för att stanna eftersom barerna kan sälja 4 flaskor alkoläsk på samma tid det tar att göra en cosmopolitan och det påverkar kassaflöde och vinst lite...". Och "vintertrötta svenskar som törstar efter sommarnyheter" är lika med"en lite vuxnare smak för de ungdomar som tröttnat på Bacardi Breezer och vill ha ett finare alternativ utan att behöva ge sig på såntdär surt vin eller förklara drinkar som ändå inte kan".
Med det sagt - we've been known to njuta en alkoläsk då och då. En varm sommardag då man inte vill dra i sig en mättande öl eller vill ha nåt lite sötare än vitt vin - ja då kan det vara ett alternativ. Och smaksammansättningen av citron och lime låter ju 100 gånger mer lockande än "purple passionfruit", "mango madness" eller "pinapple power" och allt vad de heter. Dessutom går det snabbt att beställa och få - something we are all about...
Finns snart på en bar eller restaurang nära dig.Vad dricker du i sommar, när hettan står på som värst och du vill svala själ och strupe. Tipsa i kommentarerna.

1 kommentar:

bark sa...

Hoeagaarden. Früh Kölsh.