20 mars 2012

Road to America comes to a full stop

Sista stoppet på resan.


McDonald's körde ut sin sista långtradare på den kampanjväg som heter "Road to America" - Roadhouse Classic. Den innehåller: Grilled Beef Peppersås, rostad lök och krispig bacon. Ja, och ost, grönsaker, kött och bröd.

För en gångs skull var det fullt ös på min vanliga testrestaurang, McDonald's Midhem(Malmö) och vi fick vänta lite längre än det kändes bekvämt faktiskt.

Men, å andra sidan blev burgaren serverad à la minute, straight from the stekbord. Vid första tuggan känner man hur bra den här burgaren smakar nygjord. Varm, stekig i smaken och nästan lite bränd ton. En "steak"-känsla infinner sig och håller i sig även andra tuggan. Sen blir det lite mer..ja,..."jaha" över det. Sen slår det oss - stekigt men torrt.
Notera att ingen av oss är några dressingfanatiker vilket man kanske annars kan tro efter att ha pratat torra burgare nu i några inlägg.

Men betänk - med en köttbit som måste stekas well done så blir det ju aldrig samma "juicyness" som på en hemgjord/restauranggjord burgare så utgångspunkten blir lite torrare än vanligt. Lägg därtill att bacon, i detta fallet mer bräckt skinka, såsom råvara betraktad är mer torr än saftig.Med tillägget rostad lök får du ...just det, en torr ingrediens. Då räcker inte grilled beef peppersåsen långt. Dessutom är den mer kladd än sås, dvs den är ganska stinn i konsistensen vilket gör att den rinner liksom aldrig ner över burgaren utan stannar som en härlig add-on på toppbrödet.Osten kämpar i uppförsbacke för att safta till det men räcker inte långt.


När man hör ordet "Roadhouse" så tänker säkert många(?) på den klassiska filmen Roadhouse med 80talsikonen Patrick Swayze. På ett filmforum skriver ett entusiastiskt fan

En film som nästan får full pott. Riktigt bra och en av Patrick Swayze absoluta storfilmer. Han dog alldeles för tidigt.

 Lite så känns den här burgaren. Nästan full pott. Men den dog alldeles för tidigt.Feel free to prove us wrong - comment away!

1 kommentar:

bark sa...

Jag tycker faktiskt att den här var en av de bättre temaburgarna på ett bra tag. Men så är jag ju förtjust i svartpeppar och rostad lök också.