12 mars 2012

Och nu lokala nyheter

en blänkare om Stockholmsburgare


Vi som har flyttat Redaktionen till möjligheternas region - Öresund och njuter frukterna av ..well, att vara konstant avis på att Stockholm formligen exploderar i hamburgerhysteri är ibland tvugna att rapportera lite om vad som händer i Stockholm också. Det gör vi nu.

Nummer ett: Pubologi, med en av de bästa hamburgarna i stan, har dragit ned sin monsterstorlek - 300 gram - till nåt mer hanterbart rapporterar en av våra favoriter - The Foodie Sthlm.
"På burgaren hittar vi en smakrik manchego, någon form av bacon, tomat och lök som hålls ihop utav ett briochebröd med riktigt bra fluffighet. Om det är något som man ska anmärka på så var det väl att den kanske inte var så juicy men det är en petitess i sammanhanget."
Läs om hela härligheten på bloggen.
För oss är det här en bra nyhet då vår enda invändning mot Pubologi är att den har varit för stor. Woohoo säger vi!

På tal om woohoo. Snart öppnar ju det som många väntat på, höjt förväntningarna inför och sett som en second coming för hamburgaren i Sverige - Flippin' Burgers. Öppningen närmar sig, först med en betateast-vecka med de som var med och crowdfund:ade allt (idag till och med fredag) och sen för den breda allmänheten den 19/3. Och med allt sånthär följer ju pressen - idag läser du om det i DN: "Det är något väldigt speciellt med hamburgare"

Tanken på dessa två nyheter får det att flimra för ögonen och saliven förmörkar våra sinnen, så det blir dagens lilla inlägg. Ranka gärna i kommentarerna vilka ställen du skulle vilja äta burgare på.

Våra är:
Flippin Burgers
AG
Pubologi
(och en rad andra, men dessa först och främst)

7 kommentarer:

J sa...

T.o.m. Lördag är betatestet, så på lördag kan jag lämna en kommentar om hur flippins burgare var! Men mina förväntningar är skyhöga... kanske för höga, haha.

Stefan sa...

Jag råkade hamna på en smyginvigning av Flippin' B och utsikterna är goda .. väldigt goda! Det kommer bli strålande, det är jag övertygad om.

Lustigt (?) nog ser min önskeburgarlista ut som din på pricken! :)

Anonym sa...

Om ni flyttat ner till Öresundsregionen så testa på Tusen2 på Bergsgatan i Malmö om ni inte redan gjort det. Dem har funnits där några år och tydligen öppnat ett ställe i Trelleborg också men där har jag inte ätit. Burgarna är fantastiska iallafall, och jag tror inte det finns något i regionen som har bättre. Meny finns på tusen2.se.

/C

Kinna Jonsson sa...

Såg just artikeln på fejjan och tänkte på dig. Självklart hade du ju redan spanat in det. Något annat hade ju varit otänkbart. ;-)

Coolt med allt som han gjort genom att använda sociala medier.

Stefan sa...

C: En fråga som jag aldrig fått klarhet i är om Tusen2 har färskmald köttfärs eller om det är de vanliga fryspuckarna samt om de har något annat än de vanliga fabriksbakade bröden?

Å andra sidan xtian kanske kan undersöka saken?

Jon sa...

Flippin' har tyvärr fått skjuta öppningen till fre den 23/3 p g a en utebliven köttleverans.

Tack för fina ord. Jag gillar vad ni gör också!

Ang. Tusen2 så tycker jag personligen att Malmö har så många sköna snabbmatsalternativ att man hade önskat lite mer av ett burgarställe. Helt ok kött men bröd och tillbehör tyckte jag inte funkade. Lite märkligt att de kör samma standardpålägg på alla burgare. Även om man kör banan och bacon får man dressing och grönsaker i en enda blandning. Jag bad om en endast ost på min men fick ändå allt på. Går då hellre på Carib Kreol och käkar deras djuvliga Jerk Chicken som väl är SVeriges bästa.

J sa...

Lite sen kommentar men jag kan meddela att hamburgarna på Flippin är fullkomligt fantastiska! Ett givet besök för alla som har möjligheten att ta sig dit. :)