1 mars 2012

Ny och Het

2 saker som Redaktionen lite gladare

Genom lite hderligt detektivarbete eller det som vi på FFL kallar ätande journalistik lyckades vi få fram att snabb-lyxkaffe-statusmarkör-gone-mass-market-varumärket Nespresso öppnar en boutique, som de kallas, i Malmö. Var vet vi inte, mer än "centrala Malmö" vilket kan betyda allt från Triangeln till Centralen. Till och med Svågertorp kan komma undan med "centrala Malmö" - nästintill...
För er som bor i Malmö och vill köpa poddar live slipper alltså åka till Köpenhamn eller Stockholm längre...
Litet steg för kaffedrickande men ett stort steg för Redaktionens kaffemaskin.Den andra nyheten är mer smakfull i form av snabbt snacks deluxe. Fontana, vårt husmärke när det gäller fetaost har lanserat nya oliver.
Såhär står det i pressreleasen: "Greklands mest kända gröna olivsort är den så kallade Halkidiki-oliven, som plockas i området med samma namn. Det är en stor och smakrik oliv med liten kärna. Tack vare det fasta fruktköttet är den perfekt att fylla med spännande smaker, något som grekerna själva gärna gör. I nyheterna från Fontana har oliverna fyllts med het jalapeño, hela vitlöksklyftor och krispig sötmandel. Den fjärde varianten har ingen fyllning utan ligger i en kryddstark chilimarinad."

Vi kör ju en extra "opaa" över jalapeñospäckad oliv som låter smaskens i drivor och är samtidigt lite extra sugna på att testa varianten med mandel.


Vad tycker du låter godast av oliverna? Och vad skulle du vilja ha dina oliver späckade med?

3 kommentarer:

Catta sa...

Jag vill helst ha dem späckade med olivkärnor så jag slipper smaksättningen. Vitlök i all ära, men jag gillar oliver som smakar...oliv.

Fille sa...

Vad tror ni om det möjligen är Emporia som nespresso kommer att öppna i ?

Anonym sa...

Nespresso öppnar vid Lilla Torg.